BUL Tromsø-sprinteren imponerte i fjor, og satte en soleklar personlig rekord med tiden 10,63 - kun 17 hundredeler bak Martin Rypdals nordnorske rekord.

Men i år fikk Bjerkan et tilbakeslag en på korsbåndsskade - som i praksis har ødelagt hele sesongen.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg vurderte å gi meg. Det er hardt nok å holde på med friidrett og alle skadene man riskerer der, og er en idrettsgren som kun er lukrativ for Usain Bolt. De andre av oss må drives frem av drømmen, sier han og fortsetter:

- Da er det tungt når man får egne "tulleskader" oppå der igjen, sier Bjerkan - med henvisning til korsbåndsskaden som han pådro seg på fotballtrening for noen år tilbake.

LES OGSÅ: Skade ødelegger for EM-håpet

På riktig vei

Men nå opplever 22-åringen at han er på riktig vei. Riktignok ga konkurransecomebacket helt på tampen av utesesongen en moderat tid på 11,54 - milevis bak hans tidligere pers.

- Jeg er i det minste skadefri. Jeg er ikke i spesielt bra form, som jeg fikk konstatert sist gang jeg prøvde å løpe stevne. Men jeg er i gang så og si for fullt med trening nå, forteller han.

Da tror han også det er realistisk å nærme seg - og kanskje forbedre - tidligere toppnoteringer.

- Jeg ser på treningen at utviklingen går i riktig retning. Jeg vet egentlig at hvis jeg kommer tilbake skikkelig skadefri så ser jeg ikke på noe problem å komme på samme nivå som jeg har vært på. Jeg vet nøyaktig hva som skal til.

Per i dag er sprinttrener Henrik Johnsen raskere enn sin fremste elev. Men Johnsen tror Bjerkan kan innfri ambisjonen sin.

- Det er klart det er mulig at Nikolai setter nye perser i fremtiden. Men akkurat nå handler det om å holde seg skadefri for han over tid.

LES OGSÅ: 0,03 sekunder unna EM

NM-drøm

Etter noen runder med seg selv i sommer, har Nikolai Bjerkan bestemt seg for å satse for fullt videre på friidrettsbanen.

- Jeg fant ut at det er dette jeg ønsker å gjøre, sier han.

- Hva er det store målet?

- Den aller første sesongen så tenker jeg bare å komme meg tilbake slik at jeg er stabil. Men jeg håper for eksempel å kunne vinne NM en gang. Det er noe som jeg ikke har vært så forferdelig langt unna å gjøre, sier 22-åringen.

Martin Rypdals nordnorske rekord er på 10.46.

- Ser du muligheten til å løpe under 10,5 selv en dag?

- Det er klart. En gang i fremtiden så ser jeg ikke på det som urealistisk, sier Nikolai Bjerkan med et smil.

SER FREMOVER: Friidrettssprinter Nikolai Bjerkan er på vei tilbake etter et skademareritt i 2014-sesongen. Foto: Lars Eidissen