I ettermiddag trente Norheim med TILs rekruttlag, og han har fått signaler om at han skal få prøve seg på trening med A-laget hvis han leverer på rekruttreningene.

På onsdag får han også muligheten i kamp når TILs rekrutter møter TUIL til årets første treningskamp.

Scoret 19 mål

Spissen imponerte i fjorårssesongen, og banket inn hele 19 mål i 3.-divisjon for Hammerfest. Men selv mener han at han kunne scoret langt flere mål, og derfor er lista lagt høyere i år.

– Jeg gikk ut i lokalavisa og lovet 25 scoringer, sier Norheim med et smil.

Han ser på treningsoppholdet som en nyttig erfaring foran den kommende sesongen, og har ikke noe hastverk med å komme til en større klubb.

– Det blir spennende å se hvor nivået ligger, og få litt ny inspirasjon, sier Norheim som er tidligere har vært innom 1.-divisjonsklubben Ranheim.

– Jeg ble hentet dit da jeg var 16 år, og var der i halvannet år. Det var en bratt læringskurve, men absolutt veldig lærerikt, sier 20-åringen som fikk trene mye med Ranheims A-lag.

– Fire lag kan rykke opp

Hammerfest kom på femteplass i 3.-divisjon i fjor, og selv om det var et stykke opp til de hardeste opprykkskonkurrentene tror Norheim at han og lagkameratene kan være med å kjempe om opprykk denne sesongen.

– Jeg tror det vil stå melloms oss, Kirkenes, Fløya og Tromsø 2, spår Norheim som legger til at Hammerfest trenger forsterkninger.

– Vi har en liten stall, og trenger i hvert fall å få på plass fire spillere som går rett inn i laget. Men for å få tak i nye spillere utenifra må klubben ordne med både jobb og bosted, så det er en kabel som skal gå opp, forklarer spissen som har sine styrker i farten, teknikken og avslutningsferdighetene.

Nederlandsk trener

– Målet er å nå lengst mulig som fotballspiller, men jeg kan ikke si at jeg har lagt absolutt alt i det frem til nå. Der har jeg en del å forbedre, sier Norheim.

Det ønsker han imidlertid å gjøre noe med, og han har en god læremester i treneren Remco Boere i Hammerfest. Den tidligere nederlandske spissen har flere år bak seg på øverste nivå i både Nederland, Hellas og Portugal, og har garantert noen triks å lære bort til sin talentfulle elev.