Den første sluttspillhelgen på hjemmebane i Tromsø åpnet på verst tenkelig vis for BKT med 1-3-tap mot Randaberg fredag.

Etter den dårlig start mot Kristiansund, slo BKT tilbake på lørdagen og sikret 3-2-seier mot Kristiansund.

I den kampen ble også libero Vegard Paulsen skadet og dermed var det duket for debuten til trener Edgar Broks, hans 16 år gamle sønn, Elias Fagerhaug Broks.

– Vegard ble skadet i foten i går og kunne ikke spille og da ble min sønn hentet inn på kort varsel. Vi har rullert mellom unggutter i troppen, så dette ble altså debuten for Elias. Han klarte seg veldig godt, sier trener Edgar Broks.

Elias ble også kåret til banens beste under debuten sin.

BKT tapte til slutt 2-3 mot Nyborg etter et nervepirrende 5. sett der Broks er frustrert over at seieren glapp.

– Det er nesten utrolig at vi taper denne kampen. Vi har første matchball på stillinga 14-12 og taper vel 14-16, så dette var et skikkelig surt tap, men en veldig god kamp av oss, sier Broks.

Etter alle solemerker møter BKT nå Randaberg i semifinalen i Bergen neste helg. Nyborg vant både serien og cupen og er soleklare favoritter også neste helg.

– Vi så hvor nært vi var å slå de nå. Det gir oss selvtillit inn mot sluttspillhelga, det er det ingen tvil om. Nå må vi bare nullstille oss etter en flott kamp og fokusere på å få gode treninger den siste tiden inn mot den avgjørende helga, sier Broks.