I dag ble Troms Kraft Prøven gjennomført, bedre kjent som Vollan-Tromsø. Rittet starter ved Nordkjosbotn og har målgang ved Biltrend i Tromsdalen. Erlend Sundstrøm fra Kobba SK og Snorre Sollied fra Tromsø Cykleklubb gikk i brudd, og det holdt hele veien inn.

– Det var helt greit, jeg har vunnet dette rittet før, men det er alltid artig å vinne, sier Sundstrøm.

Sundstrøm syklet fra sin bruddkamerat når det gjensto 15 kilometer igjen.

– Snorre kjørte for oss i brudd og dermed ville vi ikke prøve å taue han inn, men Erlend har vært suveren i hele år så det er ingenting å si på at han vinner, sier Andreas Setting, som sykler for Tromsø Cykleklubb.

Den suverene vinneren kan fortelle at det ikke var den mest slitsomme dagen på sykkelsetet.

– Man kan så klart bli kjørt inn, men det var aldri slik at jeg var helt ned i kjelleren. Det var en helt vanlig dag på jobben i dag, sier Sundstrøm selvsikkert.

Få påmeldte

Grunnen til den enkle seieren kan ha sammenheng med få deltakere på startstreken i Nordkjosbotn. Det lengste rittet på 140 kilometer hadde kun 23 deltakere påmeldt.

– I dag var det sol og det var laget en kjempefin trasé, da er det synd at det er veldig få som var med. sier Setting.

Heller ikke rittleder Trond Arne Kongsli var imponert over antall deltakere ved eliteklassen.

– Vi er også svært misfornøyd med hvor få som deltok, men det er et underskuddsforetak å arrangere det lengste rittet. Vi har blitt bedt om å hente inspirasjon hos andre ritt, men vi ser at vi er enda færre i år enn i fjor, sier rittleder Trond Arne Kongsli.

Hva som må til for å få flere med?

– Jeg tror vi må markedsføre rittet i større grad enn det vi har gjort, og kanskje legge til flere spennende premier.

Sendt til sykehus

Det er mange som ikke er vant til å sykle slike ritt som Vollan-Tromsø, og da blir det ofte velt. Årets utgave var intet unntak.

– Det er en 300–350 ryttere som er med, og da blir det en del velt. I dag hadde vi en hendelse der to eller tre stykker var i bakken. De er brakt til observasjon til sykehuset, sier Kongsli.