Tromsø Storm er denne helga på bortehelg sørpå, og møtte i dag topplaget Kongsberg Miners, som stod uten poengtap foran kveldens kamp.

Det var en statistikk som Storm truet kraftig. Foran den siste av fire perioder ledet tromsøguttene med 57-53. Men da Kongsberg vant 4. periode med 21-12, ble det til slutt fempoengsseier for hjemmelaget.

- Det er en del av prosessen. Dette er læringskurven, mot sannsynligvis det beste laget i ligaen, sier trener Kenneth Webb - med henvisning til Storms nye kurs uten utenlandske importspillere.

Strålende Solem

I en mannsalder er det nettopp amerikanske og europeiske importspillere som har vært poengkongene i Tromsø Storm.

Nå er det plutselig lokale gutter som sanker solid med poeng i BLNO. Sist helg noterte Henrik Lange seg for 20 i seieren mot Ammerud. I dagens kamp satte Anders Solem hele 23 - ny karrierebeste for hans del.

- Det var veldig, veldig, veldig bra. I dag steppet han virkelig opp for oss. De lokale spillere må gjøre det, for det er ingen andre som kan gjøre det for oss, kommenterer Webb.

-  Jeg vil heller at vi vinner enn at jeg scorer mye poeng. Men det gir meg et løft videre og booster selvtilliten, det er klart, sier Anders Solem selv.

- Lærerikt

23-åringen mener at det unge Storm-laget vil ha godt utbytte av kamper som i dag.

- Jeg synes vi gjør en veldig god innsats. Vi gjør en god kamp, så faller det sammen på slutten. Det blir litt uerfarent på slutten, det er god læring og godt å ta med seg videre, sier han.

I morgen venter en helt annen oppgave for Tromsø Storm. Da møter de bunnlaget Persbråten som ikke har en eneste seier så langt i årets sesong - på fire forsøk.