De som er glad i å ta på seg løpeskoene kan glede seg over nok et løp på programmet. Onsdag kveld ble det splitter nye Terrengløpecupen arrangert ved Tromsø Skistadion på Kvaløya, og ytterligere to løp står på programmet senere i sesongen.

Dermed føyer den seg inn i den mangfoldige rekken av løpestevner i byen. Fra før finnes det blant annet Midnight Sun Marathon, Eidemila, Tromsøkarusellen, Mørketidsløpet og Tromsø Skyrace.

- Det er veldig kult at det finnes så mange forskjellige løp i byen, og det har blitt et bra utvalg med varierte løyper, sier Arja Arnesen til iTromsø.

Hun vant løpet i overlegen stil.

- Det var et kjempeartig løp, med masse motbakker og en del myr. Jeg har ikke vært med så mange løp med slikt terreng, så det var spesielt, sier 19-åringen.

- Høyt nivå

Det var heller ikke mangel på bredde i dette løpet. 25 spreke unger fikk prøvd seg i barneløpet, som var på 800 meter. Det var trim- og konkurranseklasse på henholdsvis fem og 10 kilometer, og til sammen stilte 95 til start på det første av tre stevner i Terrengløpecupen.

- Vi hadde som mål å ha 50 med, så det at vi fikk nesten det dobbelte var helt strålende, sier arrangør Amund Kristiansen.

- Det var høyt nivå på dem som løp raskest, og jeg tror det også var mange som var med på sitt første løp noen gang, legger Kristiansen til.

Daniel Carløy Skjønsfjell fra Nordreisa vant herreklassen på tiden 35.27, 53 sekunder foran Rune Morten Johansen på 2.-plass. Arja Arnesen var hele fem minutter og 24 sekunder foran Tatjana Albertsen, mens Guro Skjeggerud tok 3.-plassen.

- Jeg angrer litt

Arnesen skal delta i de to neste arrangementene i Terrengløpecupen (17. august og 7. september), men før de to løpene skal hun være med på Tromsø Skyrace i starten av august. Akkurat det angrer hun en smule på.

- Jeg var med på vertikalen i fjor, og skal delta på det i år igjen. Jeg har meldt meg på mini-Sky Race også, men har jo sett at det er 28 kilometer langt, så angrer litt på at jeg skal være med på det, sier Arnesen, før hun kjapt legger til:

- Men jeg skal klare å fullføre, det er i alle fall målet.

Les også: Vinneren om Yngvild: – Jeg trodde hun var i en helt annen liga enn meg!

STARTEN: Her har de 100 deltakerne løpt de første meterne i historiens første løp i Terrengløpecupen. Foto: Kristoffer Forsberg Olsen
FULL FART: Kristel Berg gir full gass i onsdagens terrengløp, og hun endte på en flott 5.-plass Foto: Liza Goodwin