– Du blir kastet til ulvene. Mine mål blir å forbedre meg ut fra hva som er mitt ståsted, være 24-timersutøver, gå løpene og satse på å nærme meg steg for steg. Jeg må være bevisst på at konkurrentene faktisk er verdens beste skiløpere, hvis ikke er det lett å møte veggen, sier Silje Theodorsen.

- Helt rå

Samme helg som Kvaløysletta Skilag-løperen tok gull og bronse i junior-NM, tok Therese Johaug seieren i verdenscupen foran Marit Bjørgen.

– De er helt rå! Det har ikke gått helt gått opp for meg at jeg skal konkurrere mot dem til neste år. Men nå blir jo ikke dem fokuset mitt neste sesong heller, understreker langrennstalentet.

Theodorsen – som blir 20 senere i år – er forberedt på å skynde seg sakte. Satsingen til neste sesong skjer med Tromsø som base, tilknyttet regionlaget Team Nord-Norge.

– Det sies jo at 25 år er den perfekte alderen rent fysisk. Da har alle musklene og organene utviklet seg fullt ut. Jeg har flere år på meg, sier Theodorsen, som blir både ekstra motivert og inspirert av å lykkes slik hun gjorde i junior-NM sist helg.

Krevende skoleår

– Absolutt. Jeg er kjempemotivert til å legge ned masse jobb og ser veldig fram til å ta fatt på ny sesong til sommeren og høsten. Vinteren går alltid så fort. Plutselig er den over, sier langrennsløperen.

I fjor hadde hun en del motgang. Det ble mye reising og litt for lite hvile mellom treningsøktene. Samtidig avsluttet hun et krevende sisteår på videregående.

– Det er ingenting som jeg har lært så mye av som sesongen i fjor. Totalbelastningen var stor. Dette har jeg forbedret i år, sier Theodorsen.

Silje Theodorsen er klar til å konkurrere mot de beste. Foto: RUNE ROBERTSEN