Fløya har kurs mot et historisk opprykk til 2.-divisjon. Men storscorer Isak Krogstad (21) kan glippe til TUIL i sommer.

I går tegnet Fløya-spissen – som nylig har flyttet hjem etter to år på college i USA – seg på scoringslisten igjen da Fløya vant bykampen mot Skarp 3–1.

Med seieren topper grønntrøyene 3.-divisjonstabellen etter åtte serierunder.

– Vi frykter ingen verdens ting. Vi har spilt store deler av vårsesongen uten Isak. Og vi har spilt uten Ola (Rismo), Lars (Elvevold), (Marcus) Aspen og (Morten) Mathisen. Dette laget er helt uavhengig av enkeltspillere, sier Fløya-trener Tore Rismo.

LES OGSÅ: Nå topper Fløya tabellen

– Absolutt interessant

Krogstad selv er lite snakkesalig når temaet om en mulig sommerovergang til TUIL kommer opp.

– Jeg spiller i hvert fall her nå og har det kjempeartig. Jeg tar en kamp av gangen og tar ikke stilling til TUIL nå. Det er ikke meg du må spørre om det, sier spissen.

TUIL-trener Gaute Helstrup, som nå må klare seg uten den bruddskadde duoen Håvard Lysvoll og Håkon Kjæve i opptil flere måneder, sier følgende om utsiktene for å prøve å hente Krogstad.

– Vi har en kontakt der, så får vi se utover sommeren hva som blir best for hans del og får vår del, sier han.

Og legger ikke skjul på at muligheten aktualiserer seg med skadene TUIL nå har fått.

– Det kan være at vi må forsterke. Isak kan spille i mange posisjoner og er absolutt interessant, sier Helstrup om 21-åringen som vant gull i junior-NM med TIL som back.

LES OGSÅ: Slik skal Fløya ta steget opp

Trives i Fløya

Samtidig fristes Isak Krogstad av å kunne kjempe om opprykk til allnorsk fotball med Fløya. For to år siden flyttet han midtveis i sesongen etter utrolige 25 mål på 12 kamper.

– Jeg synes det er fantastisk artig å kunne være med hele veien denne gangen og kjenne gløden i laget. Vi er veldig gode ”buds” (venner) hele gjengen, sier måltyven.

Og han tror absolutt at i år kan være året hvor Fløya tar det etterlengtede steget til nasjonalt nivå.

– Det blir steintøft, men vi skal vinne serien, varsler han.

Opprykkstroen deler han med medspillerne.

– Det er klart at vi har en god tro i gruppen. Men ingenting er avgjort. Vi skal fortsette å jobbe hardt, sier Andreas Hanssen, som scoret det viktige 3-1-målet sekunder ut i andre omgang i går og langt på vei avgjorde kampen.

– Vi ligger der vi skal ligge. Men det er tidlig å se på tabellen. Det som skjer i divisjonen er at det blir et tett race mellom oss, Senja og TIL 2, spår Tore Rismo.

JUBEL: Målscorerne Isak Krogstad og Andreas Hanssen gratulerer hverandre etter sistnevntes 3-1-scoring. Foto: Lars Eidissen