I dag var 24-åringen ute i løypene for en solid treningsøkt sammen med storesøster Sara.

- Det er veldig bra. Det har kom raskt og forholdene er veldig gode, sier Anna Svendsen.

Det passer godt. For etter to år i USA satser hun fullt ut på langrennsdrømmen.

- Jeg tar bare noen ekstravakter som sykepleier. Det er nå eller aldri for meg, selv om jeg tenker langsiktig satsing, sier Svendsen.

I god rute

Denne sesongen går hun for Team Nord-Norges rekruttlag. Men hun har vært med på treningsleirer med Team Nord-Norge, blant annet til Mallorca nylig, og har fått gode svar på hvor hun står.

- Jeg har fått trent godt gjennom sommeren og har fått matchet meg godt mot Silje (Theodorsen). Jeg føler jeg er i god rute, sier hun.

Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui liker det han har sett fra 24-åringen på de samlingene hun har vært med elitelaget på i år.

- Hun har gjort en bra jobb i sommer og høst, så hun ser sterkere ut for hver samling, sier han.

Den klassiske sprinten på NM på ski er sesongens aller største målsetting. Anna Svendsen har tidligere blitt nummer 11 i Skandinavisk Cup i samme øvelse.

- Kan du komme opp på gammelt nivå allerede i år?

- Jeg håper virkelig det. Men det er litt vanskelig å si hvor jeg står, sier Svendsen, som mener hun har utviklet seg godt under oppholdet i Salt Lake City.

- Det var to fine år. Jeg synes jeg utviklet meg og har fått god erfaring fra høyden. Det var veldig lærerikt på mange forskjellige områder, sier Svendsen.

- Styrker oss

Jostein Vinjerui var også ute i løypene i går.

- Det er fine skøyteforhold. Kommunen har vært raskt ute med å kjøre opp løyper og det er veldig bra, skryter Team Nord-Norge-treneren.

Som ikke legger skjul på at de tidlige snøforholdene er gunstig for eliteløperne i Tromsø.

- Slik det har vært de siste dagene har det vært verken det éne eller det andre. Hadde det ikke kommet disse 15 centimetrene med snø så hadde det vært vanskelig, sier Team Nord-Norge-treneren.

- Det betyr at man får trent på det man skal gjøre og det er viktig. Selv om vi skal på samling til Levi allerede i morgen, så håper vi snøen legger seg her nå, sier Team Nord-Norge-løper Håkon Mikalsen etter en god økt i løypene i dag.

MÅLRETTET: Håkon Mikalsen satser med NM på ski del 2 i Harstad som sesongens hovedmål. Foto: Lars Eidissen
TRENER: Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui mener skiforholdene i Tromsø styrker laget. Foto: Lars Eidissen