VM eller OL er første prioritet hos de aller sterkeste langrennsløperne. Og VM i Falun denne sesongen gjør at Tour de Ski kan bli nedprioritert av enkelte løpere.

– For to år siden var det mange av landslagsguttene som ikke ville gå Tour de Ski, og det kan fort skje denne sesongen også, uten at jeg har hørt om noen som ikke vil gå, sier Team Nord-Norge-trener Jostein Vinjerui.

LES OGSÅ: Einarsson på pallen i Finland

Vil se stabilitet

I fjor ble Martin Johnsrud Sundby den første norske herreløperen som vant Tour de Ski.

– Martin har vel snakket om at han kanskje ikke vil gå, men samtidig har han vel lyst å forsvare tittelen. Chris Jespersen og Petter Northug er også sterke tour-løpere og Didrik Tønseth har nok også lyst til å markere seg.

Derfor kan det bli tøft for Snorri å komme med dit, men erfaringsmessig er det en-to plasser å krige om. Men slik han gikk i fjor var han ikke en av de største kandidatene, fortsetter Vinjerui.

Men etter 3.-plassen i Muonio søndag, er det lov å håpe på en god Einarsson-sesong.

– Vi ønsker å se stabilitet før vi går ut med store mål. Søndagens løp var en god bekreftelse på at han har gjort mye riktig og bra. Nå handler det bare om å gjenta det mange ganger etter hverandre, sier Vinjerui.

Snorri Einarsson har blitt tatt ut til Tour de Ski to ganger før. Han følger tankegangen om at tour-sjansene er bedre i år enn i fjor, men:

– Jeg har faktisk ikke tenkt noen ting på det. Jeg har fokusert på å få stigning i programmet sammenlignet med i fjor. Jeg var ikke 100 prosent sikker på å få til et toppløp i tredje rennet i år, så det var foran planen for min del, sier Einarsson, som føler han er i angrepsposisjon.

Dropper sprinten

Han har aldri gjort det veldig godt i den småkuperte løypa på Beitostølen.

– Det er ikke noe stress. Det er artig å gå da. Jeg har lite å forsvare siden det gikk så dårlig i fjor.

Han skal gå 15 km klassisk og 15 km skøyting fredag og lørdag, men dropper søndagens sprint.

Neste helg er det nemlig «tour» i norgescupen på Gålå.

– Snorri pleier å gjøre det bra når han får tre slike renn etter hverandre, sier Vinjerui.

Morten Harjo Pettersen står over helgens løp på Beitostølen grunn av sykdom. Heller ikke Martin Mikkelsen fra regionlaget er med.