Det kommer turneringer og kamper på løpende bånd utover våren, og om bare to uker er det klart for årets høydepunkt for flere av utøverne.

– Klubbmesterskapet var en suksess. Det er bare to uker til det er NM og da stiller det folk fra hele landet. Motstanden blir tøffere og da er det fint å få ei gjennomkjøring her hjemme, sier Bjørn Willumsen hovedtrener i Tromsø karateklubb.

Godt oppmøte

Klubbmesterskapet samler hele klubben og da er det en fin variasjon av unge og mer rutinerte medlemmer.

– Det var rundt 50 deltakere av klubbens 110 medlemmer som var å se i klubbmesterskapet. Vi må være godt fornøyd med å klare å samle nesten halvparten av klubben, påpeker Willumsen.

Tromsø karateklubb arranger to klubbmesterskap i året. Det ene nå på våren og det siste kommer som vanlig til høsten.

– Det uhøytidelige mesterskapet samlet en stor gjeng med treningsivrige karateutøvere. Mange barn stilte opp og var med for første gang som jeg synes var ekstremt gledelig, sier hovedtreneren.

Konkurransetrening

Klubbens karateutøvere bruker mye av sin til å trene styrke, kondisjon og på å finpusse teknikken, men det blir ikke like mye til å prøve seg i kamp.

– Det er godt å få gjøre noe annet enn bare trening. Turneringsfølelsen er viktig å kjenne på, slik at det ikke kommer som et sjokk når man skal ut å konkurrere igjen, påpeker Willumsen.

Klubbens minste utøvere fikk prøvd seg i kamp med dommere og sekretariat for første gang. Dommerne fikk også nytte av å være i aksjon igjen.

– Det kan være tøft for en 8–10 åring å gå ut på matta for første gang, men da er det fint å få muligheten hjemme under trygge omgivelser, sier han.

Norgesmesterskap

Tromsø karateklubb sender utøvere ned til NM i Oslo om to uker, men hvor mange som reiser er enda ikke avgjort.

– Utøverne våre står på året rundt og trener hardt for å kunne prestere i alle typer turneringer. Vi har utøvere som kan prestere resultater høyt opp på resultatlistene, men vi blir ikke skuffet om vi reiser fra NM uten en norgesmester, sier Bjørn Willumsen.