I går kveld hadde klubben lansering av deres nye promovideo på Tromsø-hotellet. Der vil de også at selve finalen i NM neste år skal gå.

- Vi har en heftig ambisjon rundt det sluttspillet som vi kan avsløre nå, sa nestleder Hans Christian Ribe.

- Vi har vært i kontakt med Sverige for å få kjørt hit en glassbane og få satt den inn i storhallen på The Edge, med tribuner rundt. Da er vi ikke avhengig av vær og vind, sier leder Wiggo Olsen - med henvisning til at de opprinnelige planene var å ha finalen på Stortorget i Tromsø.

- Spektakulært

Hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes, er begeistret for idèen.

- Det er fantastisk. Vi er utrolig glad i alt som skjer, men at vi kan gjøre noe som er spektakulært liker vi enda bedre. Vi ser at dette kan faktisk realiseres, sier Alapnes.

- Hadde du sett for deg at store idrettsarrangementer skulle foregå på hotellet?

- Det er ikke hovedutgangspunktet for at vi bygde hotellet. Men før vi åpnet og etter vi åpnet har vi sagt at vi vil være med på alt. Alt som passer inn i den salen skal vi være med på. Vi må gjøre alt vi kan for at vi skal klare å få det til.

Flere milepæler

Før NM-finalen skal den ferske klubben - stiftet så nylig som i mars 2013 - gjennom flere milepæler:

I mai arrangerer klubben Norgescup igjen, og med godkjenning fra PSA (Professional Squash Association) vil det også kjempes om verdensrankingpoeng før aller første gang i Tromsø.

Kommende helg vil klubben etablere en ungdomsavdeling, med åpen dag for spillere i alderen 11 til 18 år.

- Det er rart å tenke på hvor langt vi har kommet på så kort tid, sier Wiggo Olsen.

Han tror stunt som en NM-finale inne på The Edge vil gjøre Tromsø stadig mer attraktiv som arrangørby for store squash-konkurranser.

- På sikt håper vi å lokke til oss spillere som er topp-10 i verden hit. Til stevnet i mai er det interesse for å komme fra England og hele Skandinavia, forteller squashlederen.

Veiskille

Klubben håper den nye filmen som ble vist for første gang på i går vil bidra til å øke interessen ytterligere.

- Dette er noe vi har jobbet med i det skjulte i et halvt år. Vi ville unngå for høye forventinger, sier Ribe med et smil.

- Normalt sett ville en film som dette ha en betydelig kostnadsramme, men vi fikk en god avtale med filmskapet, legger han til.

- Vi ønsker å lage mye som har å gjøre med action og idrett, så det passer oss midt i blinken, sier Erik Heim i filmselskapet Crux Film, som har produsert filmen.