I kveld forlenget Fløya sin perfekte start på årets 2.-divisjon. Med 3-0-seieren mot Stakkevollan står laget med full pott, 12 poeng, etter fire kamper.

Kveldens motstander stod også med ni poeng før kampen, riktignok med èn kamp mer spilt.

- Herlig å vinne mot et lag som er spådd i toppen. Men vi har enda mer å gå på, sier Fløya-målscorer Celine Nergård (16) etter kampen.

- Det er kjempedeilig å vinne. Resultatet er bra, men det er flere ting vi kan finpusse, sier Vilde Bratland (17), som scoret Fløyas første mål i kveld.

Landslagstrio

I likhet med den siste målscoreren, Synnøve Hafnor (17), har Nergård og Bratland spilt for Norge på aldersbestemt landslag i år.

- Rykker vi opp, blir jeg nok en en stund til. Så får vi se etter det, sier Celine Nergård om fremtidsutsiktene.

- Det er aktuelt å bli i Fløya om vi rykker opp. Men å spille 2.-divisjon er ikke akkurat så gunstig for utviklingen, slår Synnøve Hafnor fast.

Trener Roger Nilsen er inneforstått med at flere av klubbens stortalenter kan forlate klubben dersom det ikke blir noe opprykk i år.

- Det er sikkert mange som må vurdere situasjonen da. Nå har vi et uttalt mål om å at vi skal prøve å komme oss opp, og vi ser ganske komfortabel ut i perioder. Men resultatene har vært bedre enn prestasjonene så langt, mener treneren.

Skuffet SIF-trener

For selv om Fløya hadde klart mest ballinnehav i kampen mot Stakkevollan, var det spenning i kampen helt til Nergård satte inn 2-0 etter 86 minutters spill, før Hafnor pyntet på sifrene like etter.

Både på stillingen 0-0 og like før Nergård trygget seieren for Fløya, hadde Stakkevollan store sjanser til å score.

- Det er klart jeg er skuffet. Mål preger kampene. Jentene jobber godt, men vi møter også et godt lag, kommenterer Stakkevollan-trener Lars Pedersen.

Dersom Fløya vinner avdelingen, må de ut i kvalik først mot den andre nordnorske avdelingsvinneren før en eventuell nasjonal kvalik for å komme tilbake til 1.-divisjon.

- Da må prestasjonene stå mer i stil med resultatene, sier Roger Nilsen.

- Vi skal rykke opp til 1.-divisjon. Så det går fint, sier Vilde Bratland om et eventuelt dilemma om fotballfremtiden etter årets sesong.

I FARTA: Celine Nergård setter fart mot Stakkevollans forsvar og får avsluttet. Foto: Lars Eidissen
MÅLHELTER: Synnøve Hafnor, Vilde Bratland og Celine Nergård scoret målene da Fløya slo Stakkevollan 3-0. Foto: Lars Eidissen
1-0: Her sklir Vilde Bratland inn og hamrer Fløyas ledermål i nett-taket. Foto: Lars Eidissen
UNGT TALENT: 15 år gamle Elin Sørum spilte nesten hele 2. omgang for Fløya. Foto: Lars Eidissen