Tromsø skiklubb langrenn, Tromsø skiskytterlag og Tromsø skiklub hopp har lenge ønsket å etablere Barents stadion i Grønnåsen.

I morgen, torsdag, inviterer Tromsø kommune til et åpent folkemøte "i forbindelse med høringsperioden for planprogram for detaljregulering av Barents stadion", slik det heter på kommunens hjemmeside.

Vil redegjøre

Møtet skal være på Aud Max, administrasjonsbygget på Universitetet i Tromsø.

På møtet er det representanter fra både kommunen, prosjektledelsen og skiidretten. Planinitiativet vil bli presentert, og det vil bli redegjort for planprogrammet, krav til konsekvensutredningene og prosessen videre.

Klubbene ønsker å etablere en felles arena for skiskyting, hopp og langrenn i Grønnåsen. Dette innebærer seks hoppbakker, skiskytteranlegg i tilknytning til et fullverdig stadion- og tribuneanlegg, 3,3 kilometer asfaltert rulleskiløype og to sløyfer langrennsløyper à fem kilometer.

Ny adkomst

Byrådet er positiv til planene, noe idrettsbyråd Jonas Stein kunngjorde allerede i februar. Samtidig understrekes det at forholdet mellom organisert idrett og allmenn ferdsel og friluftsliv må avklares. En ønsker blant annet å få belyst i hvor stor grad friluftsområdet og marka berøres av en etablering av Barents stadion. Den trafikale situasjonen skal også utredes, fordi området ikke har gode nok adkomstforhold i dag.

Ny adkomst fra Tverrforbindelsen blir vurdert.

Her kan du lese saksfremlegget (trykk på linken i saken).