Fredag skrev John Werner Larsen under sin egen oppsigelse, og flere vil følge etter 54-åringen.

- Det vil skje mer. Eksakt hvor mye og når kan jeg ikke kommentere. Vi gjør konkrete ting på alle avdelinger, og dette får følger på samtlige avdelinger, sier administrerende direktør i TIL, Ulf Johansen til iTromsø.

Flere ut

John Werner Larsen ble innkalt i et forhandlingsmøte 20. juni. Nøyaktig en uke senere var han ferdig i klubben.

- Vi jobber med konkrete ting, bekrefter Ulf Johansen.

- Det er ikke jobben som gjøres, men vi er nødt til å kutte. Vi har ikke noe valg, sier han.

Stig Arne Engen og TILs styre som jobber knallhardt for å få maskineriet til å gå rundt på Alfheim. Blodrøde tall skal gjøres grønne.

- De jobber hardt for å berge TIL for videre drift. Styret tar beslutningene, men jeg skulle selvsagt ønske at det er flere hoder som er der når jeg starter i jobben. Men har vi ikke råd, så har vi ikke råd.

- Hvis ikke kan ikke TIL drives videre som fotballklubb?

- Flere brikker må på plass for at klubben skal drives videre. Vi skal ha full kontroll på inntektene og utgiftene, og først da kan vi jobbe med positvie ting. Vi ser på alt vi bruker penger på, og om vi har muligheter til å spare. Vi må gjøre grep, fortelle Johansen.

Sportslig

Med så mange kutt er det en reell fare for at det sportslige produktet svekkes.

- Det sportslige er det hva lever av, og selve spillergruppa har gjort en god jobb. Det er det som er produktet, og det er klart vi ønsker at Steinar Nilsen skal ha best mulig materiell å jobbe med.

Mange klubber har det trangt fortiden. HamKam trenger millioner innen tirsdag for å fortsette i toppfotballen. Lillestrøm har ikke råd til spillerlønninger.

- Jeg tror også vi kan være et eliteserielag med økonomien vi er på vei mot. Det er mange klubber som får samme kuttene, det er bare sunt at det kommer. Bodø/Glimt har vært gjennom det, og har nå en levedyktig økonomi. Vi er i samme fasen med ryddejobben, og jeg er trygg på at vi kan leve godt videre med dette, forsikrer Ulf Johansen.

John Werner Larsen er allerede ferdig i sin stilling. Foto: HÅKON STEINMO