Lagene fulgte hverandre som skygger i første sett, men det så ikke bra ut for gjestene da hjemmelaget Koll gikk opp i 24-21-ledelse. Men BKT bevarte roen, svarte med tre strake poeng og vant til slutt settet med 27-25.

– Det var viktig at vi klarte å avgjøre det settet, hvis ikke kunne det blitt en tung kamp. Dette er ikke den første gangen denne sesongen at vi viser styrke og bevarer roen på tampen av et sett, så det er jeg veldig fornøyd med, sier trener Edgar Broks.

Les også: Får endelig spille cupfinale

Kontrollerte inn

Etter det tette første settet ramlet Koll sammen, og BKT kontrollerte inn kampen og vant enkelt med 25-18 i de to siste settene.

– Vi visste at Koll ville stille så sterkt som mulig på hjemmebane, og det gjorde de også. De hadde blant annet forsterket med Geir Eithun, som er god sandvolleyballspiller. Men vi klarte å demme bra opp for han, og alt i alt var dette en solid prestasjon av oss, sier trener Broks.

Les også: Talenter gir kamp om plassen til cupfinalen

Cupfinale

Dermed befestet BKT sin posisjon på tabellen som ligaens neste beste lag. Opp til ledende Nyborg skiller det fem poeng, og det er nettopp Nyborg som er motstander neste helg i cupfinalen som spilles i Oslo.

– Vi gjør en god generalprøve, og det er fint å ta med seg en seier inn i den siste uka før cupfinalen. Men vi vet samtidig at det blir en helt annen kamp med en helt annen atmosfære neste helg, avslutter Edgar Broks.

Ivan Ristic ble BKTs toppscorer med 14 poeng, mens Jon Arnesen satte 12 poeng. For Koll ble både Anders Strømsvåg og Geir Eithun lagets beste poengplukkere med ni poeng hver.