Før sesongen startet var alle svært opptatt av de nye signeringene til BK Tromsø. Det er ingen tvil om at BKT-trener Edgar Broks har funnet gull i Matt Thobe, Jon Arnesen og Håvard Raaheim, men likevel – noe overraskende – var det Oskar Rinde som mottok hyllest etter kampen.

– Jeg må skryte av Oskar Rinde i dag. Han har i massevis av år bak seg i klubben og har skaffet seg massevis av erfaring, men er likevel ikke gamle gutten. Rinde gjør en imponerende jobb i dag – noe som ikke er tilfeldig. Jeg er særdeles imponert over det han presterer om dagen, både i kamp og på trening, skryter Broks.

Sto fram

Rinde er blant de laveste på laget, men raget høyt over nettet opptil flere ganger. Spesielt i andre settet var han vital. BK Tromsø så ut til å cruise inn til 2–0 i sett etter å ha ledet 20-12, men rotet fælt på slutten og stillingen var helt likt. På tampen byttet Broks inn Rinde for Jan Potac, og sjeldent har et bytte utbetalt seg i så stor grad. På stillingen 26–25 banket 21-åringen inn det avgjørende poenget til stor jubel. Tredje settet hadde hjemmelaget få problemer, og dermed står laget med 6-0 i sett etter to kamper.

– Hva tenker du om den drømmeåpningen på sesongen?

– Jeg har ikke vært borti det før da, for det har gått mange sesonger der vi har startet med 0–6 på to kamper, men dette er veldig gøy, sier Rinde.

Rinde har vært i klubben siden 2005, og har dermed opplevd en god del nedturer med laget. Fra 2008 til 2011 tok BKT jumboplassen i tre strake år.

– Jeg synes det er veldig artig at vi har klart å ta steg, for vi har ligget i sumpen i mange år. Nå vant vi NM-tittelen i fjor, så nå går vi for "The Double", sier Rinde.

– Helt avgjørende

Rinde danner den helt avgjørende grunnmuren i dagens BKT sammen med blant annet Ivan Ristic, Robin Bergheim, Morten Østrem og Ruben Mæland.

– Det er helt sentralt hvis man har tenkt å bygge et godt lag, så må man ha noen som går foran resten og kan stå der å være bauta, sier Broks.

En annen viktig mann for hjemmelaget var kaptein og opplegger Robin Bergheim. 22-åringen la opp baller på bestilling for Thobe, Arnesen og Ristic.

– Han spiller veldig godt og er svært rolig hele tiden. Det er ekstremt viktig med gode oppleggere, det gjør det lettere for oss angripere som alltid får gode situasjoner, sier Jon Arnesen.

– Blir en helt annen kamp

Etter to enkle kamper venter det tøffere motstand fremover. BK Tromsø skal på bortetur for første gang denne sesongen, og det er ingen hvem som helst de møter heller. Neste kamp er mot fjorårets seriemester Nyborg.

– Det blir en helt annen forestilling og en helt annen kamp mot et veldig, veldig bra lag. Skal vi ha ambisjoner om poeng så må vi kneppe opp ganske mange hakk, sier Broks

KAPTEIN: Robin Bergheim var svært solid i dagens 3-0-seier over Førde. Foto: Daniel Lilleeng
SMASH: Oskar Rinde banket inn et av mange poeng mot Førde. Foto: Daniel Lilleeng