På Island spilles det for tiden J17-EM, og Norge har spilt to av tre kamper i gruppespillet. Den første kampen endte 2-2 mot Sveits, men gårsdagens kamp mot stormakten Frankrike ble jentene noen hakk for små og tapte 0-2 etter scoringer av Marie-Antoinette Katoto og Hélène Fercocq. Begge scoringene til Frankrike kom i 1. omgang.

– Vi fikk en sjokkstart, og man merket fort nivåforskjellen på lagene. Frankrike var veldig samspilt og hadde en plan med alt de gjorde.  Det gikk på en-touch hele tiden, så vi slet med å henge med, sier Gabrielle Lemos Lie til iTromsø.

Frankrike var på forhånd av J17-EM sett på en av de store favorittene til å vinne mesterskapet, og viste hvorfor i går kveld.

– Det ble en veldig tøff kamp i dag mot en utrolig god motstander. Vi ble et nummer for små og de spilte tidvis rundt oss, i hvert fall før pause. Ballen gikk veldig fort på en- og to-touch og vi slet med å henge med defensivt. Vi klarte ikke å få tatt tak i kampen i førsteomgang og fikk ikke spilt vårt eget spill, sier landslagstrener Lena Tyriberget til fotball.no.

Synnøve byttet inn for Gabrielle

I 2. omgang spilte Lemos Lie helt til det 56. minutt, for da ville Lena Tyriberget ha en angrepsspiller på banen. Spissen som ble byttet inn for Lemos Lie var Synnøve Hafnor, i det som ble et spesielt øyeblikk for Tromsø-jentene.

LES MER:Reiser til EM - kommer ikke tilbake til Fløya

–  Det var et øyeblikk som jeg blir å huske. Men rent kampmessig så trengte vi mål, og som midtbanespiller er jeg ikke like målfarlig som Synnøve, sier Lemos Lie.

–  Hvordan synes du det gikk for din egen del?

–  Jeg ble for det meste bare springende imellom, for man måtte bare prøve å henge med. Det gikk nå greit, men en vanskelig kamp å påvirke.

Et av Tromsø største fotballtalent på kvinnesiden synes det var en bra erfaring å ha spilt mot et storlag som Frankrike.

–  Jeg er veldig fornøyd erfaringsmessig. Vi har spilt jevnt mot andre gode lag tidligere, men vi har ikke møtt et så bra lag som Frankrike før, sier Lemos Lie.

Må ha hjelp av Frankrike

Men Norge klarte aldri å etablere noe press på de franske jentene. Norge hadde mer enn nok med å forsvare seg mot storfavorittene, men kunne gå med hode hevet etter 2. omgang.

–  Vi sto opp litt mer etter pause og kjempet oss litt mer inn i kampen. Vi var bedre defensivt, men ikke gode nok i pasningsspillet til at vi klarte å skape så mye. Vi orienterer oss ikke godt nok med ball når vi møter så god motstand som i dag, sier treneren.

Etter gårsdagens 0-2-tap må Norge ha hjelp for å nå en semifinale. Sveits gikk seirende ut av oppgjøret mot Irland. Det betyr at i den siste kampen i gruppespillet må Norge slå Irland, mens Frankrike må vinne mot Sveits. Hvis det skjer, så har Sveits og Norge lik poengsum, og dermed blir målforskjellen avgjørende.

–  Vi skal gjøre vår jobb og skal kjempe med nebb og klør for tre poeng mot Irland, så får vi håpe på litt hjelp fra Frankrike, sier Tyriberget.

SPILTE: Synnøve Hafnor (t.v.) og Gabrielle Lemos Lie er med i Norges J17-tropp. Begge to spilte mot Frankrike. Foto: Tobias Stein Eilertsen