For nå er det bråstopp. Troms Kraft har varslet til samtlige samarbeidspartnere i idretten at de ikke forlenger en eneste avtale som går ut i 2013.

Blant idrettslagene som har fått beskjeden er TIL og TUIL.

– På grunn av vår krevende økonomiske situasjon er vi nødt til å trekke oss ut av de avtalene som vi har vært inne i, sier kommunikasjonssjef i TK, Lena Glosemeyer Fangel, til iTromsø.

Kuttet fra 10 til 1 mill.

Etter at Kraft og Kultur-skandalen ble oppdaget i november 2011, har bedriftens samlede sponsorbidrag til idretten i regionen blitt kuttet fra rundt 10 millioner kroner til kun én million for 2014.

De to største samarbeidsavtalene som TK nå ikke går videre med, er med TIL og TUIL.

I TIL skal kraftbedriften ha vært inne med et solid millionbeløp i 2013.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på noen sum, men vi har vært på hovedpartner-nivå. Vi har vært en sentral bidragsyter, kommenterer Fangel.

Også i TUIL, som har vært uten en hovedsamarbeidspartner de siste årene, har TK-avtalen vært betydelig for en klubb med et årsbudsjett på cirka 9 millioner kroner.

– Der har vi også i mange år vært på hovedpartner-nivå, sier TKs kommunikasjonssjef.

Håper på gjensyn

Hun understreker at det kun er Troms Krafts økonomiske utfordringer som gjør at man må si stopp.

– Vi har vært en sentral bidragsyter i regionen, vi har hatt et veldig godt samarbeid med alle sammen og vi er glad i de klubbene som skaper liv i lokalmiljøene. Dette handler ikke om noe annet enn den situasjonen som Troms Kraft har havnet i. Vi håper at det blir et gjensyn og ikke et farvel, sier Fangel.

Viderefører samarbeid

Troms Kraft viderefører én ordning for støtte til idrettslag og foreninger til neste år, utover de avtalene som løper også for 2014.

– Vi ønsker fortsatt å være til stede for lag og foreninger i regionen, derfor viderefører vi vår tildelingsordning der lag og foreninger kan søke om støtte til inntil 20.000 kroner. Og vi vil fortsatt komme til å gi refleksvester til alle 1. klassinger i vår region. Det er en viktig sak for oss, forsikrer Lena Glosemeyer Fangel.

Lena Glosemeyer Fangel Foto: Pressebilde