Tromsøstudentenes idrettslag (TSI) slo i kveld Tromsø Håndballklubb (THK) 35-32 i damenes 2.-divisjon i håndball.

–  Vi er fornøyde. Jeg synes vi spilte bra framover, men det var en dårlig kamp bakover. Det var en dårlig forsvarskamp generelt, og det rant litt inn begge veier, sier TSI-trener Bjørg Marie Vabø.

- Mer lyst å knuse Bravo

– Er det ekstra godt å vinne mot en byrvival?

–  THK er et lag vi har trent en del med i høst, og vi har spilt en del treningskamper mot hverandre. Jeg har veldig sansen for trenerapparatet og jentene som spiller der, sier Vabø.

–  Jeg har spilt i TSI i seks år og kun fått uavgjort mot Bravo. Derfor har jeg mer lyst til å knuse dem. Alle vil jo vinne mot de beste, legger Vabø med et smil.

Kampen starte jevnt og det var THK som ledet 19-18 ved pause i Krafthallen. Men utover i andre omgang dro TSI ifra og vant med tre mål.

– Det var en artig kamp med mye mål, men mye dårlig forsvarsspill av begge lagene. Det var jevnt veldig lenge, men det bikket deres vei til slutt, sier THK-trener Einar Sparboe Lysnes.

Ungt lag

Toppscorere for TSI var Jill Ingebrigtsen med ni mål og Eldina Maldevic med åtte mål.

For THK ble Guro Lysnes toppscorer med ti mål, etterfulgt av lillesøster Marte Lysnes og Thilde Kinov med syv mål hver.

– Vi har flere skader. Derfor var flere spillere født i 1998 og 1999 med. De gjorde en veldig god figur. TSI manglet vel noen de også. Vi burde stått bedre forsvar og vunnet, men alt i alt tar vi dette som god læring, sier Einar Sparboe Lysnes.

TSI er på 6.-plass i 2.-divisjon med seks poeng etter åtte kamper. THK er på plassen bak med seks poeng etter ti kamper. Bravo leder serien suverent med 20 poeng etter ti kamper.

TOPPSCORER: Guro Lysnes scoret ti ganger for Bravo. Foto: Robin Andersen