Den Tromsø-bosatte svømmeren, Katharina Stiberg, var i norgestoppen for noen år siden og har mange gode plasseringer i VM og EM. I 2012 la hun opp og valgte å satse på tannlegestudier. Nå har hun gjort et lite comeback og hadde beste tid i forsøket på 50 meter bryst på NM, kortbane, i dag.

– Jeg er bare med for å ha det artig. Det er like seriøst som comebacket i NM i fjor. Jeg er med for å ha det gøy, og har lagt opp, sier Stiberg til itromso.no.

Sterk tid

Men Stiberg trener godt her i Tromsø og fikk den sterke tiden 31.19 på 50 meter bryst. Hun var 0,39 sekunder Ariel Braathen fra Bergen i forsøket.

– Tiden er litt svakere enn i fjor, men jeg er egentlig fornøyd med det jeg har fått til, ja, sier Stiberg.

LES OGSÅ: Tromsø-svømmere med NM-gull og verdensrekord

Tiden hennes i dag er bare 1,01 sekunder bak hennes personlige rekord på distansen.

–  Ja, det er ganske bra. Jeg klarer å holde farten. Det går greit med litt mindre treningsmengder, sier Stiberg, som svømmer for Bjerkvik svømmeklubb.

LES OGSÅ: TIL-kamp utsatt

Finalene i Kristiansand starter kl. 17 i dag. Da svømmer Stiberg for gull.

– Jeg tenker at det skal svømmes først. Jeg må prestere ganske optimalt for at det skal bli gull, sier 26-åringen.

Fristet av toppsatsing

Hun er i gang med tredjeåret på tannlegestudiene her i Tromsø.

– Frister det å satse på toppnivå igjen?

–  Det frister jo litt innimellom, det gjør absolutt det. Jeg merker at jeg er skikkelig glad i å reise og svømme, men jeg vurderer ikke noen skikkelig satsing i det hele tatt. Det er veldig greit å holde det på dette nivået. Jeg får være litt i miljøet, møter folk og får være med André (Eide).

André Eide er samboer, trener og sportssjef for svømming på Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Stiberg innrømmer at hun gjerne skulle konkurrert i internasjonale mesterskap igjen.

–  Jeg har jo veldig lyst, men klarer ikke å kvalifisere meg til noe som helst. Da må jeg klare en tid lavt på 30-tallet. Det vet jeg at jeg ikke klarer, sier Stiberg.

Men hun svømmer på et såpass høyt nivå at det kan rekke til NM-gull senere i dag. Stiberg skal også konkurrere på 50 meter rygg søndag.

Gimse til finale

Det er flere Tromsø-svømmere som markerer seg i Kristiansand. I går ble det gull på Runar Borgen, verdensrekord på Ingrid Thunem og 4.-plass på Ina Kvenshagen Gimse. Sistnevnte er klar for en ny finale i dag.

I forsøket ble Gimse nummer fem på 200 meter rygg med tiden 2.19,9.