Det gikk imidlertid ikke helt veien for nyoppstartede Tromsø Trailblazers, som til slutt tapte 12-51 hjemme mot Haugesund Hurricanes.

Men nærmere 200 tilskuere tok turen til Stakkevollan for å overvære den historiske begivenheten.

– Det var fantastisk med så mange tilskuere. De skapte virkelig liv og de fikk jo overvære en historisk begivenhet med at vi er Europas nordligste lag og verdens nordligste lag utenfor skolesystemet. Vi håper det kommer enda flere neste kamp, så skal vi gjøre vårt for at det kanskje blir seier også, sier Tromsø Trailblazers-trener Sveinung Løfaldli til iTromsø.

To hjemmekamper

Seks lag spiller i divisjonen og Tromsø har i år fem kamper totalt.

To kamper er spilt, men det vil være anledning til å se laget to ganger til i år, 24. mai hjemme mot Kolbotn Hunters og 7. juni hjemme mot Tønsberg Raiders.

– Jeg skal gå på det internasjonale kontoret i byen og si ifra om det sånn at det kommer enda flere. Jeg håper i hvert fall at alle fra Ghana som bor i byen kommer, sier Michael Quaye fra Ghana, som flyttet til Tromsø for tre år siden.

I likhet med de fleste andre spillerne på laget kjente han like til sporten før har et an begynte for et par måneder siden.

– Jeg startet for et par måneder siden. Jeg har spilt mye fotball og det har hjulpet meg mye merker jeg, sier Quaye.

Progresjon

Trener Løfaldli mener laget har hatt stor progresjon siden 59-12-tapet borte mot Vålerenga Trolls 2.

– Det viktigste er ikke resultatene. Vi håper så klart at vi klarer å vinne allerede i år, men det viktigste er at vi har progresjon i laget og det føler jeg at vi har. Vi blir bedre og bedre spill for spill, sier Løfaldi.

Første touchdown

Det ble ellevill jubel da Trailblazers noterte seg for sin første touchdown.

Marcus Boyne satt lagets andre touchdown og var fornøyd med det.

– Ja, jeg er kjempefornøyd. Det burde vært flere, men jeg må si meg fornøyd med min første, sier Boyne.

Laget måtte likevel tåle et par skader, for selv med en hel masse beskyttelse, er det ingen tvil om at det er en skadeutsatt sport.

– Jeg tror det går bra med våre, men det så verre ut med Haugesund sin skade. Det så ut som han røk korsbåndet. Det viktigste er at man unngår hodeskader. Knær kan erstattes, det kan ikke hodet, smiler Tromsø-treneren.

TAPTE: Michael Quaye og Tromsø Trailblazers tapte i sin første hjemmekamp noensinne. Foto: Ronald Johansen
PÅ VEI: Petter Jensen drar seg forbi en Haugesund-spiller. I bakgrunnen Marcus Lamo (nr. 13) og Mats Olsen (nr. 33). Foto: Ronald Johansen
STOPP: Martin Monsen forsøker å blokkere en Haugesund-spiller. Foto: Ronald Johansen
FREMOVER: Petter Jensen i fint driv med ballen. Foto: Ronald Johansen
MULIGHETER: Petter Jensen ser etter muligheter. Foto: Ronald Johansen
KAMP: Tøffe tak på Stakkevollanbanen. Foto: Ronald Johansen