– Jeg synes det er naturlig at jeg regnes som en kandidat ut fra at jeg var med i fjor, og den bakgrunnen jeg ellers har, sier Truls Jenssen til iTromsø om en mulig trenerjobb i TIL

Han kaller jobben «veldig interessant», og mener selv han passer godt inn i det prosjektet TIL er i gang å gjennomføre.

– Det grepene TIL må gjøre nå har jeg snakket om seks-syv år at man må gjøre, fortsetter han.

Stem på hvem du ønsker som TIL-trener her!

Større tilhørighet

Med det sikter 52-åringen til en tydeligere nordnorsk profil på spillerstallen.

– At man jobber med en enda større tilhørighet. Det gjør at man både får en identitet, og også en økonomisk mye bedre situasjon. Da kan man bygge opp ting som kan bli utrolig bra, mener han.

Må ha stang inn

Jenssen utdyper videre hva han mener vil være gunstig med flere lokale spillere:

– Når man får inn nordnorske spillere så får man både identitet og mer forutsigbarhet. Man må ikke bruke mange tusen på hoteller, flybilletter, agenter og store lønninger. Vi har drevet det for langt, man må ha flaks og mye stang inn for at det skal gå bra. Man må nå cupfinaler, ta medaljer og selge spillere i dyre dommer. Men det skjer sjeldent.

– Kan havne i god sirkel

Han understreker at han ser positivt på de utlendingene som er i klubben i dag.

– De utlendingene som er i TIL nå er topp mennesker, det har ingenting med typene i seg selv å gjøre. Men det er for dyrt for tromsøfotballen. Ved å bruke flere lokale spillere kan man styrke økonomien i mindre klubber i Nord-Norge og da kommer man inn i en veldig god sirkel.

Setter sønnen først

Men en utfordring for Truls Jenssens kandidatur som ny hovedtrener i TIL er at han i dag bor sammen med Ulrik Yttergård Jenssen (17) i Lyon.

Mamma Ann-Torild Yttergård flytter i disse dager tilbake i Tromsø, og begynner i sin gamle lærerjobb. Jenssen sier at det er viktig for den unge sønnen å ha familie rundt seg i millionbyen Lyon.

– Det som da er utfordringen er at jeg har en idé om å bli i Frankrike med Ulrik. Hva som skulle forandre det, det vet jeg ikke.

– Et sesongutlån for Ulrik til TIL neste sesong, dersom han ikke er helt inne i A-lagstroppen til Lyon da?

– Jeg har ikke lyst til å begynne å fabulere med de tankene. Men det kunne vært en løsning en eller annen gang. Men jeg har ikke tenkt den tanken i det hele tatt. Jeg har ikke tenkt å ødelegge noe for Ulrik her, for han har kommet så godt i gang. Det ville vært synd å stoppe det.