Bortehelga på Vestlandet endte med tap mot både Nyborg og Førde for BKT.

– Vi spiller faktisk bra i det 1. og 2. settet, men vi kan ikke stoppe å spille volleyball på 14-14. Det er det som er problemet akkurat nå, for vi står ikke distansen, sier trener Edgar Broks etter 0-3-tapet for Førde i kveld.

– Hvorfor gjør dere ikke det?

– Som lag er vi ikke gode nok for tiden, og når vi møter såpass sterke motstandere som vi har møtt i det siste blir det tøft. Vi har nivået inne, noe vi beviser i de to første settene. Hva vi må jobbe med er vi klare på, men vi klarer ikke å endre det over natta., sier Broks.

BKT hang også bra med i det siste settet, men hadde hele ni servefeil og da ble det ikke enkelt.

– Vi må bli råere i angrep, rett og slett. Og så må vi få med feilmarginen på serve. I tillegg har vi en utfordring i måten vi blokkerer på, så det er store oppgaver som må jobbes med, forteller Broks.

Tøft program

BKT er inne i en tøff periode, og på tirsdag spiller de sin fjerde kamp på en knapp uke. I tillegg til å spille i serie og europacup har BKT hjemlig cup og Nordic League-kvalik i slutten av november å tenke på. Broks tror ikke at det å kjempe på så mange fronter ødelegger for hverandre.

– Det bør heller være motsatt. Vi får god motstand stadig vekk, og vi får jobbet med tingene vi trener på i kamp mot tøffe lag. Jeg synes det var bedring mot Førde, og er sånn sett positiv inn mot kampen mot Gentofte.

Kristoffer Østvik satte flest poeng for BKT mot Førde med sine 14, og på Nyborg på lørdag plukket han syv. Han forteller at de prøver å ha fokus på neste kamp, men at det til tider kan være en utfordring.

– Det er vanskelig når kampene kommer så tett som de gjør nå. Og så er det er ekstra irriterende at vi ser hva vi gjør feil, men at vi ikke får tid til å jobbe med det på trening, sier Østvik.

Til Danmark

Forrige onsdag tapte de 0-3 hjemme for Gentofte, men skulle de vinne 3-1 i Danmark vil det bli et siste og avgjørende sett der vinneren går videre. I kveld reiser de videre til København for å være best mulig forberedt.

– Hvis vi tør å gå ut og spille det spillet vi kan skal vi ha muligheter. Det blir en annen kamp enn den vi hadde mot Førde, og vi skal kjempe hardt for avansement, forteller trener Broks.

– Klarer vi å bli litt råere i angrep og sette dem under press tror jeg mulighetene er der, men da må vi prestere på et høyt nivå hele veien, sier Østvik.