- Det er helt utrolig å være her. En helt super stemning, sier Marit Aune Buljo, daglig leder ved Byporten Tannklinikk i Tromsø, like etter at Marit Bjørgen har gått Norge inn til gull på stafetten.

I oktober fikk hun idéen om at bedriften burde komme seg på tur til Ski-VM i Falun.

- Jeg er litt vel interessert selv, humrer bedriftslederen.

- En glimrende idé

Det fikk hun kjapt gehør for hos bedriftseier og avtroppende daglig leder Bjørnar Rørstrand.

- Det var en glimrende idé, sier Rørstrand - som ikke har noen problemer med å stenge klinikken i to dager og dekke turen for samtlige av bedriftens ansatte.

- Vi er en bedrift med minimalt sykefravær, under én prosent. På under to år har vi spart inn kostnadene på denne turen på sykefraværet vårt målt opp mot gjennomsnittssnittet, forklarer bedriftseieren.

Feststemte

Flere forhold har lagt til rette for en perfekt VM-tur. Bedriftens svenske, Kerstin Holmberg, har via nære kontaktet i Sverige fått på plass et hus 200 meter fra skistadion hvor hele reisefølget bor.

- Det er helt magisk å være. Jeg vil anslå at det er 70-30 i favør nordmenn mot svensker på tribunene, sier tannlegestudent Helle Feldt Kræmer.

Hun forteller om vennskapelig "tyn" mellom broderfolket, og bedriftens éne svenske.

- Etter at vi kom ned hit har vi måttet gratulere svenskene med to gull, det har nesten vært litt pinlig. Vi vurderte å skaffe oss en svensk lue så vi slapp å komme med flere gratulasjoner. Men i dag får svenskene som får tyn, sier Kræmer fornøyd.

- Svenskene er veldig oppmerksomme og sosiale, roser Rørstrand.

Sosialt

Etter stafett-triumfen til de norske langrennsjentene i dag, bar det rett videre til for å heie på Håvard Klemetsen i kombinert. Turen varer en hel uke, frem til mesterskapet er over på mandag.

- Noen av oss har reist puljevis så vi har bare stengt i to dager, sier Buljo.

Som ikke er i tvil om at det vel verdt investeringen.

- Det er ikke bestandig at penger har den største betydning. Det er ikke det viktigste.