PEREZ: – Rittet er kommet for å bli og er en del av rittkalenderen, sier rittleder Bror Hartviksen i Perez Cykling.

Tirsdag formiddag var det påmeldt 59 ryttere til rittet som arrangeres av Perez Cykling og Ishavbyen Sykkel kommende lørdag.

– Det betyr at vi kommer til å slå deltakerrekorden på 65 ryttere. Mange tenker og tenker, ser an været og melder seg på sent. Jeg håper at vi kanskje lander på 80–100 deltakere. Da vil vi være kjempefornøyde, sier Hartviksen.

Vil ha flere damer

Han forteller om et skikkelig opplegg rundt El Clásico Ciclista de Pais Perez – som er rittets fulle navn.

– Tidligere har jo dette vært sesongavslutningen for syklistene i Tromsø-regionen, men det er det ikke i år. Vollan-Tromsø ble utsatt og arrangeres helgen etter, men vi kjører full pakke med grilling og premieutdeling. Og etterpå kan de som har lyst dra på Rakettnatt.

Perezrittet går fra Mikkelvik til toppen av Finnvikdalen. Distansen er på 84,8 kilometer.

– Erlend Sundstrøm har vunnet de to tidligere årene, og det er en del farlige ryttere med i år igjen. Andreas Setting har vært i kanonform i år. Heljar Klæboe Juliussen og Bastien Lesueur fra Ishavsbyen Sykkel kan også blande seg inn i toppen, forteller han.

LES OGSÅ: Flovik åpner for to spisser

Hartviksen ønsker at flere damer melder seg på.

– Vi har seks påmeldte til nå. Dette er fin trening foran Vollan-Tromsø, oppfordrer han.

Ritt for alle

Arrangøren understreker at rittet er for alle.

– Vi har nok underkommunisert dette tidligere år. Kanskje har vi gått litt for hardt ut og sagt at det er et veldig hardt ritt. Og det er et hardt ritt, men det er for alle. Det er veldig flott å sykle på Ringvassøya der det er veldig lite trafikk. Når man kommer opp på toppen av Finnvikdalen og kikker ut så tenker man «dette var et ritt», sier Hartviksen.

LES KOMMENTAR: TIL-styret bør gå av

– Hva er ambisjonene til Perez Cykling?

– Vi sørger for baktroppen. Vi har en eller to som kan melde blande seg med i gruppa bak de aller beste. Men vi sørger for baktroppen og at alle kommer seg godt igjennom. Vi er ikke det best trente laget i Tromsø, sier Hartviksen.

LES OGSÅ: Fortsetter seiersmarsjen i 3.-divisjon

På deltakerlista finner vi også folk fra byens kulturliv. Fra Mount Washington – som søndag gjør et lite konsertcomeback på Blå Rock – stiller Andreas Beddari Høyer og Rune Simonsen.

VANT I FJOR: Erlend Sundstrøm (t.v.) har vunnet Perezrittet begge gangene. Til høyre er klubbkamerat Steinar Rasmussen. Foto: Tobias Stein Eilertsen