Det at det ikke ble opprykk til 1.-divisjon gjør at den viktige strekspilleren Moe har valgt å legge opp.

– Satsingen har kostet mye krefter, og det er ikke særlig motiverende å fortsette videre i 2.-divisjon i Nord-Norge. Det å spille i samme serie i år igjen og møte samme motstand er ikke noe jeg kunne tenke meg, innrømmer Moe.

For et par sesongen siden pådro 23-åringen seg en korsbåndskade.

– Jeg har spilt to sesonger etter det. Med håndball må man være 100 prosent, det kan ikke være halvveis. Da passer det ikke med dårlige knær. Jeg må tenke litt på det også, sier den nylig utdannende fysioterapeuten.

Flytter

Kantspiller Isa Helene Sørnes har valgt å flytte hjem til Sandnessjøen.

– Jeg skal spille for Sandnessjøen IL i et halvt år. På nyåret flytter jeg til Oslo, og da tror jeg nok at jeg legger håndballen på hylla, sier Sørnes.

Linda Krantz Johnson og Sandra Rydningen blir heller ikke å se i Bravo-drakt kommende sesong. Førstnevnte har flyttet til Alta. I tillegg har talentene Ingrid Kildalsen og Guro Kristoffersen Lysnes gått tilbake til moderklubben THK.

– Uheldig

Sportslig koordinator for jentesatsingen i Bravo, Per-Christian Johansen, konstaterer at damelaget er inne i et generasjonsskifte.

– Noen flytter, mens andre har vært med lenge satsingsopplegget vårt. Dette er kanskje en konsekvens at vi ikke klarte det etterlengtede målet om å rykke opp til allnorsk serie. Det er uheldig å miste så mange erfarne samtidig, men det er en del av gamet. Små generasjonsskifter må man være forberedt på med jevne mellomrom, sier Johansen.

Bravo har dog flere solide spillere igjen, blant annet en solid målvaktstrio, Malin Myrvoll, Maria Oppegaard og Sandra Eriksen.

I tillegg har man tatt opp lovende talenter som Emile Hauan Solvang og Henriette Sandnes i A-stallen. Klubben håper også at trener Marie Gerbron gjør comeback som spiller etter hvert. I tillegg er det flere som skal prøve seg på trening de neste dagene.

– Målsettingen er fortsatt å være det beste laget i region nord. De jentene som vil skal få satse, så får vi se hvordan denne sesongen utvikler seg. Når det gjelder opprykksambisjoner, er nok ikke det så viktig i år. Vi må uansett vente i to år på den nye serieordningen, sier Johansen.

Fra og med 2016-2017-sesongen starter nemlig trolig den nye serieordningen med tre allnorske 2.-divisjonsavdelinger.

Bravos damelag spiller for øvrig cupkamp hjemme mot Fredrikstad 14. september. Herrelaget møter Drammen til cupkamp 3. september.

FLYTTER: Isa Helen Sørnes flytter sørover og gir seg trolig med håndball. Foto: Tor Farstad