Både i 2011 og 2013 ble TUILs opprykkskamp markert med ellevill feiring av daværende Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort. I TUIL-kilt danset Hjort og ledet allsangen, da "Dalingan" feiret opprykk til 1.-divisjon.

Søndag kan det skje igjen. TUIL trenger bare ett poeng hjemme mot Kjelsås for å definitivt sikre opprykket.

- Vi elsker TUIL i denne byen

Ordfører Kristin Røymo (Ap) bekrefter at hun vil få med seg det som forhåpentligvis blir en ny hyggelig opprykksdag i Tromsdalen.

- Vi jobber for å få frigjort min kalender slik at jeg får mulighet til å være i Tromsdalen. Det er utrolig artig at dette kan skje, sier Røymo.

Mens forgjenger Hjort fikk forsterket sitt forhold til TUIL gjennom at sønnen Christian spilte fotball der, har Røymos sønn spilt i TIL.

- Men vi elsker TUIL i denne byen. Selv om de er lillebror noen gang. Det er fantastisk det arbeidet som gjøres i Tromsdalen, sier ordføreren.

- Kommer du til å feire like heftig som Hjort?

- Det blir ikke kilt på meg, men jeg pynter meg som best det lar seg gjøre. Det vil jeg selvfølgelig gjøre i dertil egnede farger på søndag, forsikrer Røymo.

Hjort stiller også

Selv om ordførerkjedet er gitt videre og helgen hovedsaklig går til jakttur med venner for Jens Johan Hjort, så tenker også han å stille opp i Tromsdalen på søndag.

- Det skal ikke jaktes på søndagen, da er det hjemtur, så kamp klokken 15 må vi få med oss, sier Hjort til iTromsø.

Han peker nettopp på sønnens tid som TUIL-spiller, helt opp til A-lagsnivå, som årsaken for de sterke følelsene for klubben på fastlandet.

- Måten Christian ble tatt i mot på i TUIL var helt enestående. Å se hvordan klubben tar vare på det aller viktigste - spillerne. Det er noe spesielt med TUIL, Tindfotingan og rammene rundt det. Du skal være ganske følelseskald for å ikke få varme følelser for klubben, sier Jens Johan Hjort.

- Blir det kilt igjen på søndag?

- Det var "lånte fjer", laget med blod, svette og tårer av "Tindfotingan". Jeg tar med meg det jeg har av TUIL-effekter, så kan vi heller ta det derfra, sier eks-ordføreren.