Samtidig som Sjarmtrollan kjempet om medalje spilte TUIL, Finnsnes og Senja treningskamper. Derfor ble spillerne nektet å reise til Trondheim for å spille futsal.

– Vi har lagt til rette for futsal i hele vinter, men nå er det en måned igjen til seriestart. Vi trenger denne matchingen, forteller Senja-trener David Lundblad og sier at det aldri var aktuelt å slipper spillerne sine denne helgen.

Ola Rismo og Fredrik Allertsen spilte for Senja, mens Andreas Løvland og Tobias Schjetne spilte for Finnsnes. Og for TUIL var det Jørgen Vik, Lars Henrik Andreassen og Steffen Skogvang Pedersen som måtte stå over siste serierunde.

Av de som har spilt fast denne sesongen var det kun Milos Vucenovic og Sondre Thorsteinsen som var tilgjengelige for spill. Dermed var det en meget redusert utgave som reiste sørover til Trondheim for å kjempe om medalje.

Og medalje ble det ikke. Ei heller poeng.

Sjarmtrollan ble sendt hjem med halen mellom beina etter å ha tapt 2-7 for både Nidaros og Tiller. Milos Vucenovic scoret for øvrig samtlige mål for Sjarmtrollan.

– Ble nektet å reise

Også TUIL-trener Gaute Helstrup deler trenerkollega Lundblads oppfatning.

– Denne helgen ble de nektet å reise. Sjarmtrollan-trener Simen Johansen har opptrådd ryddig hele veien, og han er klar over hvordan vi i TUIL har tenkt inn mot denne helgen, forteller Helstrup og peker på at det er TUIL som betaler lønna.

– Spillerne er ansatt hos oss med profesjonell kontrakt. Det er en av de vikitgste helgene i oppkjøringen, og da er det naturlig at de er med her, sier Helstrup.

Kunne tatt sølv

Med to seiere i helgen ville Sjarmtrollan tatt sølvmedalje i eliteserien, men etter de to tapene ble de til slutt nummer fem.

– Målsettingen var å forbedre fjorårets femteplass, så sånn sett ble det liten fremgang. Men vi føler uansett at vi har forbedret oss og lært mye av denne sesongen, sier trener for Sjarmtrollan Simen Johansen.

Han har forståelse for at fotballen går foran futsal, selv om han synes det er kjedelig at det endte slik som det gjorde.

– Futsal er lillebror, og da blir det sånn. Men vi er også uheldige her. Hadde siste serierunde vært spilt neste helg hadde den ikke kollidert med treningskampene, så da blir det litt tilfeldig at vi stiller såpass redusert, mener Johansen.

– Fersk idrett

Leder for Troms Fotballkrets, Jo Are Vik, mener også at dette er en vanskelig problemstilling nå som det nærmer seg seriestart for fotballsesongen.

– Det er en utfordring alle futsallag har på denne tiden av året med spillere som har profesjonelle kontrakter i andre klubber, forteller Vik.

Kretsen har ansvaret for eliteserien i futsal, og Vik minner om at idretten er meget fersk sammenlignet med fotball.

– Futsal startet opp i 2007, mens fotball har en historie tilbake fra 1902. Så vi ser absolutt lyst på fremtiden, sier Vik.