Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb Langrenn og Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag ble begge to slått ut av verdenscupsprinten i Drammen i dag.

Svendsen kom på 41.-plass og var 14.23 sekunder bak vinneren Ingvild Flugstad Østberg i klassisk-prologen, mens Theodorsen kom på 50.-plass og var 19.50 sekunder bak prologvinneren.

Svendsen var kun 3,82 sekunder bak den siste som gikk videre, Francesca Baudin fra Italia. Og Charlotte Kalla på tiendeplass var bare drøyt fem sekunder foran Baudin, så det var tett i toppen.

– Jeg var et stykke bak. Jeg fikk gått det jeg hadde, og det var gøy, sier Svendsen.

– Det var masse positivt å ta med seg videre fra dette løpet. Selv er nok Anna litt skuffet over at hun ikke gikk videre, men hun er 12. beste norske jente og bare litt over tre sekunder fra å gå videre. Det er ikke så mye, sier trener for Team Nord-Norge rekrutt, Kristian Skogstad.

Dårligere forhold

Det er sol og vårstemning i Drammen i dag. Både Anna og Silje var blant de siste løperne som gikk, og da var det dårligere forhold i løypene.

– Jeg liker ikke å komme med unnskyldninger, men etter å ha snakket med dem i smøretraileren er jeg ikke tvil om at forholdene ble tyngre. Det var nesten ingen av de som gikk på slutten som gikk videre. Det ble saltet før start, men føret blir fort verre likevel, og jeg ser de er ute og salter på nytt nå. Men føret får vi selvfølgelig ikke gjort noe med, sier Skogstad.

LES OGSÅ: Mot opprykk for Anna

– Ja, det var vel litt dårligere forhold, men jeg skal ikke skylde på det. Jeg var tross alt ikke ett sekund fra å gå videre. Jeg følte jeg gikk det jeg hadde og kroppen fungerte bra. I dag var jeg ikke bedre. Selvfølgelig hadde jeg et lite håp om å gå videre, men det er et veldig høyt nivå her. Jeg er bare glad jeg fikk gå, sier Svendsen, som nå skal få trent en del mengde før NNM i Bodø om en drøy uke.

Og helgen etter det NM, del 2, i Harstad. Der er det 5 km og 30 km klassisk på programmet.

Silje Theodorsen får imidlertid en ny sjanse allerede søndag. Da er de tremil i Holmenkollen.

– Det blir "all inn" på 30 km nå, melder trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui til iTromsø.

Følg iTromsø-sporten på Facebook

Silje Theodorsen (t.v.) og Anna Svendsen. Foto: Øyvind Sivertsen