Etter at Silje Theodorsen gikk inn til 29. plass på prologen skulle hun ut i et tøft kvartfinaleheat mot sterke kort som svenskene Stina Nilsson og Ida Ingemarsdotter, samt slovenske Katja Visnar. Men da starten nærmet seg følte ikke Theodorsen seg i toppslag og dermed valgte hun å stå av.

– Hun kjente seg litt uvel før start, og hvis man er i tvil er det egentlig ikke tvil. Da står man av, sier trener Jostein Vinjerui.

Les også: – Sesongbeste av Rolf Einar

Duatlon ikke i fare

I morgen skal Theodorsen ut i duatlon i Falun, og løpet blir det siste før uttaket til U23-VM tas. U23-VM arrangeres for øvrig i Almaty i Kasakhstan i fra 3. til 7. februar.

– Det er bedre at hun sparer på kreftene til i morgen, enn å brenne av alt i dag når hun ikke føler seg i salg, sier Vinjerui som ikke tror det er noen fare for at Theodorsen må stå over i morgen.

Les også: – Bare sykdom kan stoppe VM-uttak

Nesten for Mikalsen

Målsettingen før dagens sprint var å komme til kvartfinalen, og den ble dermed innfridd.

– Det har vært en god dag, og vi var også nære å få med Håkon Mikalsen videre. Det var litt mer uventa på forhånd, sier Vinjerui.

Mikalsen gikk inn til 31. plass på prologen og var kun 0,03 sekunder bak en kvartfinaleplass. I morgendagens duatlon er planene klare for Team Nord-Norge.

– For guttas del er målet poeng, og det vil si topp 30. Mens Siljes målsetting blir noe av det samme som i går, sier Vinjerui.

Da gikk Theodorsen i mål som nummer 15 etter å ha møtt tøff motstand i blant andre Charlotte Kalla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristin Størmer Steira.