Herreklassen ble vunnet Glenn Thomas Martinsen (34) som løp på 31.20. Han smadret dermed løyperekorden til Erlend Skippervik Sætre med over to minutter.

– Jeg er jo fornøyd, men hadde håpet at jeg skulle være nærmere 30.30 på denne tiden av året med tanke på målsettingen. Men den formen jeg har vært i de siste ukene, så er jeg veldig fornøyd, sier Martinsen.

Se stor bildeserie fra Eidemila her

Dameklassen ble vunnet av Yngvild Kaspersen (20) fra Tromsø Løpeklubb med tiden 35.58. Hun vant foran Hilde Aders som kom i mål på 37.06.

– Yngvild satte også ny løyperekord. Hun tok rekorden som Maria Nysted Grønvoll med 20 sekunder og Glenn Thomas Martinsen satte ny rekord i herreklassen med over to minutter, sier Sverre Benjaminsen, som er leder i Tromsø Løpeklubb.

– Det er knockout, ja. Han er i en divisjon for seg selv i Nord-Norge, legger han til.

Eidemila starter ved Kvaløy kirke i Eidkjosen, det er vending rett før Slettatorget og målgang ved Eide Handel.

Her er alle resultatene fra Eidemila

Kaspersen sier seg "sånn passe" fornøyd med 35.58.

– Det var tungt å presse seg i dag, men jeg er fornøyd. Persen er 35.42, sier Kaspersen, som har mila på Midnight Sun Marathon som sitt store mål.

– Sånn sett er jeg ikke så skuffet for at jeg ikke fikk bedre tid i dag, for det er MSM som jeg jobber mot. Da har jeg lyst å springe under 35.42 i alle fall. Jeg har også veldig lyst å komme under 35, men det vet jeg ikke helt om jeg er i form til ennå, sier Kaspersen, som vant dameklassen på MSM-mila i fjor.

30-grensen

Glenn Thomas Martinsen seiler opp som den store favoritten i herreklassen på årets MSM. Drømmen er å bryte 30-grensen. Men kombinasjonen mye jobb, mye trening og lite søvn gjør at formen ikke er helt som han hadde håpet på - ennå.

– Tidene har i det siste vært dårligere og dårligere, men når går pilen oppover igjen. Og det er jeg fornøyd med i dag, sier Martinsen, som løper for IK Hind.

LES OGSÅ: TIL taper ikke med "Vestlandsbanden"

– Jeg har sagt at drømmen er å løpe under 30.00 på mila i MSM, men en sunn målsetting er å løpe godt ned på 30-tallet. Men det er klart at på en optimal dag, med supre forhold og alt klaffer, så kan det gå. Jeg har løpt på 30.26 på 10.000 på bane og får man en "lett" tur ut på Midnight Sun, med lite grann medvind fra Coop Bygg og inn kan det gå. Men det må jeg være i mitt livs form, for å si det sånn, sier Martinsen.

Deltagerrekord

Nummer to i herreklassen ble Kristian Ulriksen (28) med tiden 33.28.

– Det var ti sekunder bedre enn forrige helg, så det er fremgang. Det var tungt på veien hjem. Det kostet, men det var greit, sier "Ulle".

LES OGSÅ: El Camino-bloggen - 19 maraton på 19 dager

Totalt startet det 183 løpere på Eidemila i dag.

– Det er ny rekord. Vi har hatt rundt 150 startende tidligere, så dette viser jo bare at folk stiller opp når det er løp. Det er kjempeartig, sier Benjaminsen.

– Kanskje dere passerer 200 løpere neste år?

– Vi satser og håper på det, svarer Benjaminsen.

I fjor introduserte arrangøren fartsholdere på Eidemila. Det hadde de også i år - for tider på 40, 45, 50, 55 og 60 minutter. Og det bidro til at mange klarte å sette personlige rekorder.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

2.-PLASS: Kristian Ulriksen.