TROMSØ/GRENLAND: I helgen ble nemlig tromsøjenta og Electria nummer fire på hinderhøyde 1,25 og 12. plass på 1.30 søndag under et elitestevne i Grenland.

– Jeg har bare hatt hesten i drøyt to måneder. Og da er det veldig morsomt at vi har klart å finne tonen så fort. Vanligvis tar det mye lengre tid å bli så samspilt. Jeg er veldig heldig som har funnet denne hesten, sier Viktoria Davidsson til iTromsø.

I sommer var hun på jakt etter en ny hest i Danmark, men det ble bomtur. Hun fant aldri den hesten hun virkelig ville ha. Men et tilfeldig møte med en Tromsø-venninne gjorde at hun fikk et tips om Electria.

– Da jeg kom hjem til Norge søkte jeg opp hesten på YouTube. Jeg ble helt forelsket i henne og tenkte at dette var min fremtidige hest. Så da ringte jeg hjem til mamma i Tromsø og sa at det måtte bli en ny tur til Danmark igjen, forteller Davidsson.

Se klipp fra YouTube her

Hesteeieren i Danmark, Robin Grauff i Stald Grauff, var imidlertid litt skeptisk til at 17-åringen skulle prøve hesten fordi den var «veldig spesiell».

– Men jeg fikk lov likevel og det var full match, så vi kjøpte den i sommer. Og det er jeg kjempeglad for nå, sier Davidsson, som går på toppidrett hest ved Melsom videregående skole i Stokke.

LES OGSÅ: Kan ta to år før "Chuks" er tilbake

Det gjør at hun kan satse mye på ryttersport med Sigrun Sætrevik og Terje Olsen-Nalum som trenere.

Og nå er hun altså kvalifisert for innendørs-NM på hjemmebane i Melsomvik i november.

– Drømmen er å allerede neste år starte på hinderhøyde 1.40-1.45, samt å kanskje få prøvd meg litt internasjonalt, forteller Davidsson.

Dyr sport

Prislappen på Electria er mellom kjøperen og selger, men det er ingen hemmelighet det er dyrt å satse på ryttersport.

– Det koster 6.000 kroner i måneden for stalleie og så koster det å reise på stevner, startavgift, treninger og hele pakken. Det er ikke billig, nei, sier Davidsson.

LES OGSÅ: Storm-treneren fnyser av tabelltips

De viktigste «sponsorene» er mamma og pappa.

– De jobber så mye overtid for å kunne være med på stevner og ha råd til dette. De støtter meg så mye. Jeg er kjempeheldig som har dem, sier Viktoria Davidsson.