22-åringen ble sendt til Ahus sykehus for sjekk etter hun deiset i isen under gårdagens kamp mot Nes.

- Vi var i egen sone i forsvar, og jeg gikk etter pucken. Når jeg handlet så jeg bare én annen spiller som gikk etter pucken. Det var ikke før jeg hadde fått vekk pucken at jeg så hvor mye større en meg hun var. Jeg traff henne i brystpartiet, mistet fotfeste og falt hardt i isen med hodet først, forteller Pedersen til itromso.no.

På sykehuset fikk hun avkreftet at det kunne dreie seg om nakkeskade eller hjernerystelse. Dagen derpå er det skulderen som er vondest.

- Jeg skadet skulderen i første periode av søndagskampen, som ble verre etter det siste sammenstøtet. Akkurat nå er skulderen verst, forteller hockeyspilleren.

LES OGSÅ: Historisk poeng for Tromsø Hockey

Minst én ukes avbrekk

Nå blir hun borte fra hockeyen i minst én uke. Tromsø Hockey spiller uansett ikke seriekamper igjen før i januar.

- Treneren (Chris Steele, journ.anm.) får bestemme hva som er forsvarlig. Jeg kan nok delta på treninger neste uke, om enn bare øvelser uten kroppskontakt.

22-åringen kan ikke vente på å komme tilbake i spill, og være med videre i den historiske første seriesesongen til Tromsøs hockeydamer.

- Jeg er alltid ivrig på å spille. Hodepinen er nesten borte. Jeg må ennå vente til skulderen er frisk før jeg kan spille, men skøyteteknikk kan jeg trene uten den, sier hun med et smil.

Fikk beklagelse

Motspilleren som var involvert i sammenstøtet beklaget til Tromsø Hockey-spilleren etter hendelsen, men Pedersen føler det var et hendelig uhell.

- Alt skjedde veldig fort. Hun fikk utvisning for det, men for meg var det et uhell. Det var nok ikke tatt noe størrelseforskjell i betraktning, men slikt kan skje, og jeg synes ikke det virket som verken et angrep eller kroppstakling. Hun ba om unnskyldning og hadde det ikke lett etterpå. Fra det tar jeg det som et uhell.