Bravo fortsetter å gi unge spillere muligheten til å skaffe seg erfaring i nasjonal sammenheng. Årets J16-lag - med spillere primært født i 1999, men med noen 98- og et par 2000-jenter, reiser til Skedsmo nord for Oslo til helgen.

- Målet er å vinne én kamp. Blir vi nummer to eller tre, får vi prøve oss i ny kvalik til høsten. Vi er et ungt lag, men vi tror det er mulig. Skedsmo vinner nok, men de andre tre lagene skal være jevngode, sier Bravo-trener Bengt Thoresen til iTromsø.

Jentene har trent godt i hele sommer med kvalifiseringen til den nasjonale Bring-serien som mål. Her har Bravo kvalifisert seg én gang tidligere på jentesiden, for syv sesonger siden. Da hevdet jentene født i 1991-93 seg blant de 20 beste lagene i Norge.

Årets gjeng er primært førsteårs J16-spillere, født i 1999. Dermed blir helgens kamper mot Skedsmo, Lier og Junkeren i første rekke som nyttig erfaring å regne.

THK også i kvalik

Det er ikke bare Bravo som skal i aksjon av de lokale håndballtalentene i helgen.

På lørdag møter Tromsø HK J18 Hønefoss kl 12.00 samt Nordstrand kl 18.00 i Tromsøhallen.Det er kvalifisering til den nasjonal Lerøy-serien for J18.

I Malvik utenfor Trondheim spiller Tromsø HK J16 kvalifisering for den nasjonal Bring-serien. De møter Tjølling, Malvik og Nit/Hak.

- I J18 har Tromsø trukket to sterke motstandere, hvor særlig Nordstrand rangeres helt i toppen av norsk håndball. For THK blir kampen mot Hønefoss kl 12.00 nøkkelkampen. Hønefoss er gode, men forventes ikke å holde nivået i Nordstrand. Skal THK avansere til siste kvalrunde i oktober er det i denne kampene sjansen ligger, skriver THK i en pressemelding.

- I J16-gruppen har Nit/Hak et meget sterkt lag og er store favoritter til å vinne kvalifiseringen som gir kvalifikasjon til Bring-serien 2014/2015. Andre og tredjeplassen sikrer en ny sjanse for kvalifisering i oktober. Vi vet at Tjølling har et bra lag, mens vi lite vet om Malvik. Målet er å krige oss til kvalrunden i oktober, skriver THK.