– Vi har lag fra seks år og opp til 16 år, og det skal spilles så mye som 374 kamper. Det er ny rekord, sier sportslig leder i THK, Einar Sparboe Lysnes.

– Vi prøvde også å få til klasser med jenter 20 og gutter 20, men det lyktes vi ikke med, legger han til.

Totalt er det 150 lag påmeldt. Og det skal faktisk spilles håndball på seks flater i fire haller: Tromsøhallen (tre flater), Tromsdalshallen, Tromstun og Stakkevollhallen.

– Vi er i mål og alt ser bra ut. Blant annet er Lenvik påmeldt, og de er nye i håndballfamilien i nord. Vi har også med to lag sørfra, ellers er det de vante klubbene fra Nord-Norge som er med, sier Lysnes.

Det har vært en utfordring å skaffe overnattingsplasser til alle.

– Noen bor på hotell, men en rekordstor stor turnering betyr at 650 har behov for skoleovernatting. Det har løst seg ved at vi har leid areal i Fløyahallen i tillegg, sier Lysnes.

Les også: Optimister tross skadetrøbbel

Tjente 200.000,-

De første kampene starter allerede fredag ettermiddag og det spilles til langt på kveld. I halv to-tiden søndag er det finaler i Tromsøhallen.

Flere hundre voksne stiller på dugnad under Nyttårsturneringen. De jobber totalt noen tusen dugnadstimer, noe THK naturligvis setter stor pris på. Turneringen ga i fjor cirka 200.000 kroner i inntekter til klubben, og rundt det samme beløpet håper man på også i år.

– Med så mange timer dugnadsinnsats er det sånn sett ikke den mest lønnsomme dugnaden, men turneringen er viktig for oss av økonomiske grunner. Men det aller viktigste er rekrutteringspotensialet og det merkenavnet som Nyttårsturneringa er. THK er kjent for denne turneringen, og vi har ikke forsinkelser, sier Lysnes.

Les også: Lover Tromsø-retur for Arctic Race

Tilbyr sushi

Lysnes forteller at det vil bli vanlig kafé- og kiosksalg, der man i tillegg til lapskaus og pølser vil ha et sunt alternativ: sushi fra Rå.

– Vi holder oss til geografien og synes det er fint at vi kan tilby noe som normalt er dyrt til en svært god deal for oss, sier Lynes, som er fornøyd med at det ikke er meldt plussgrader og regn til helgen.

Det skulle bety at det neppe blir lekkasjer i hallen og at det blir brukbare kjøreforhold til byen.