Kommunen ønsker — etter det iTromsø erfarer — at hallen skal bygges på nordsiden av kunstgressbanen på Bjerkaker. Dette alternativet har TILs breddeavdeling (tidligere TIL yngres) også snakket om tidligere, og man vil da få et lite idrettsmekka på Sør-Tromsøya med kunstgressbane og innendørshall side om side.

Området er faktisk regulert til idrettsformål — som en få tomter i byen — men en utfordring er at det er statlig eid. Kommunen må derfor få i stand en avtale med staten.

Politisk rådgiver for finans i Tromsø kommune, Peter Reinholdtsen, vil ikke kommentere muligheten for en hall på Bjerkaker. Men han innrømmer at man håper på fortgang i hallprosessen.

– Det er flere måter å gjøre dette på. Vi kan gå for en ikke-regulert tomt, men da tar det ett år å regulere den. Eller vi kan bruke en ekstra måned på en ferdigregulert tomt. Det er det siste alternativet som det går raskest, sier Reinholdtsen.

– Best for TIL

Tidligere har man vurdert å legge en ny TIL-hall i området Charlottenlund/Ringkøpingveien. Tomten skal fortsatt være under vurdering. Naboer var imidlertid lite begeistret for planene, og nå skal altså Bjerkaker være det heteste alternativet.

– Charlottenlund er helt super for byen, Det ville gitt flerbruk for alle, med do – og kaféfasiliteter tilknyttet til friluftslivsområdet Men for TIL og barna som spiller fotball er det en superfordel å ha bane og hall side om side. Det gir oss mange muligheter med tanke på vedlikehold og arrangement, sier Beate Mortensen, som er ansvarlig for barnegruppa i TIL.

– Tatt for lang tid

Børge Brunes i TILs breddeavdeling kritiserte i går kommunen for at prosessen har tatt for lang tid (se egen sak).

Reinholdtsen gir Brunes rett i at det har tatt for lang tid å finne tomt til den planlagte hallen på Sør-Tromsøya.

– Det er mange nok oss av borgerlige politikere som har lovet en løsning på hallsituasjonen på Sør-Tromsøya. Vi jobber hardt for å innfri, men i dette tilfellet har det hatt en lei tendens til å ta litt for lang tid, og det har tatt lengre tid enn oss litt utålmodige liker, sier Reinholdtsen.

Samtidig mener han at hallsituasjonen generelt sett ikke er beksvart.

– Den er forbedret ganske kraftig med tanke på løftet vi har gjort med å holde gymsalene lengre åpent. Dette gjør at befolkningen har mer tilgang enn tidligere. Men vi trenger flere normalhaller rundt omkring, det erkjenner vi, sier Reinholdtsen.

HALLJUBEL?: TIL 05 Fagereng håper på romsligere treningstider med ny TIL-hall: Ludvig Mortensen, Magnus Bjørnvold, Erling Sandnes Jensen, Atle Sandnes Halvorsen, Eirik Hadler-Olsen, Martin Bertheussen, Sondre Sørensen, Amund Kornelius Giæver, Øystein Aslaksen, Asbjørn N. Trondsen, Kornelius Olaie Nordmo, Andreas Brage Sivertsen, Ivan-Leander N. Wasbotten, André Bakke Eskeland, Martin Nicolaisen, Arian Riise Holtedahl, Hogne Schive, Andreas E. Nicolaisen, Szymon Zaborowski Foto: LARS EIDISSEN