Jonas Ramstad debuterte fra start for Skarp, og fikk en pangåpning i sin nye klubb da han satte inn 1-0 etter to minutter.

Samme mann doblet ledelsen midtveis i omgangen, og etter hvilen kontrollerte svarttrøyene inn tre poeng.

Helt på tampen satte William Aas den endelige spikeren i kista da han la på til 3-0. Dermed fester Skarp et grep om 4. plassen etter at Bjørnevatn tapte denne runden, og ligger tre poeng bak.

Finnmarkingene så imidlertid ut til å ta tre poeng i denne serierunden, for de ledet hele 3-0 til pause borte mot TIL 2 på Alfheim fredag kveld.

Råsterk snuoperasjon

Men til tross for at TIL 2 lå under med tre mål halvveis nektet de å gi seg. Etter hvilen kom ungguttene ut i et voldsomt tempo og scoret tre ganger i løpet av et første kvarteret ved Håvard Espejord, Fredrk Michalsen og Peter Aas.

Syv minutter før slutt fullførte Espejord snuoperasjonen da han satte inn 4-3, og nå er det ikke annet enn syltynn teori som kan frata TIL 2 opprykket.

De leder serien med ni poeng ned til Kirkenes tre runder før slutt. KIF har riktignok én kamp mindre spilt, og møter Salangen på hjemmebane i morgen.

TIL 2 har uansett 33 plussmål å gå på sammenlignet med finnmarkingene, og dermed vil tre poeng i løpet av sesongens tre siste kamper være nok til å sikre opprykk til 2.-divisjon neste sesong.

TIL 2 har igjen Ishavsbyen og Salangen på bortebane, samt en hjemmekamp mot Skarp.

Fløya vant i Finnmark

Fløya fløy opp til Lakselv på fredag kveld for å møte dumpekandidat Porsanger. Tore Rismos menn var i strålende form før oppgjøret, og sto med 16 av 18 mulige poeng på de seks siste kampene.

Det tok heller ikke lang tid før grønntrøyene tok ledelsen, for etter et kvarter fant målsniken Morten Mathisen nettmaskene.

Vertene var på desperat poengjakt, men endte opp med null poeng. For i jakten på utligning på tampen fikk de heller en ny scoring imot ved innbytter Gard Mikalsen Lohne.

Dermed vant Fløya 2-0, og det meste tyder nå på at Porsanger rykker ned til 4.-divisjon. Tre serierunder før slutt har de hele fem poeng opp til Hammerfest, som i tillegg har én kamp mindre spilt.

Og den kampen spilles i morgen når de tar imot Ishavsbyen på hjemmebane. "Byen" åpnet sesongen strålende, men har slitt voldsomt i høst og spilt åtte strake seriekamper uten seier.

Forrige gang Martin Joakim Nilsen og hans menn kunne juble for seier var tilbake i sltten av juni da de slo Bossekop på hjemmebane.

Foran morgendagens oppgjør ligger Ishavsbyen på 7. plass, men med seier passerer de Skjervøy på plassen foran.