I morgen starter sesongoppkjøringen for BKT, og for en sesong det blir for de blåkledde i Tromsøhallen. For første gang skal Robin Bergheim få muligheten til å stille i seriespill, cup, Nordic League og europacup i en og samme sesong i BKT-drakta.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det har vært en lang vår og sommer, så nå blir det deilig å komme i gang igjen, sier Robin Bergheim til iTromsø.

BKT-trener Edgar Broks gleder seg ikke noe mindre. Spesielt europacup-oppgjøret mot danske Gentoft 12. november.

- Vi har gode muligheter i alle turneringer, og jeg gleder meg veldig til kampen mot Gentoft. Også blir det spennende med Nordic League-spill, sier Edgar Broks til iTromsø.

Henter gamle kjenninger

Det har skjedd store forandringer i den tynne troppen fra forrige sesong. Kantspillerne Håvard Raaheim og Jon Arnesen har forlatt klubben, mens tidligere BKT-spillerne Martin Støyten og Predrag Vasic har entret klubben for å bidra i den utrolig spennende sesongen for Tromsøs volleyballag. Sistnevnte har tilbrakt et år i Bosnia, men er nå klar for tromsølaget.

- Predrag er en to meter høy midtspiller, og blir naturligvis en forsterkning offensivt for oss, også er det viktig å få tilbake Martin Støyten. Troppen er ikke større enn det den må være, så vi er forberedt på en tøff sesong, sier Broks.

Bergheim gleder seg stort over at Støyten kommer tilbake til BKT. Duoen har spilt sammen i to sesonger i BKT tidligere.

- Han er en sånn spiller som gir en trygghetsfølelse til hele laget, så jeg synes det er utrolig fint at han er med igjen for oss, sier Bergheim.

Mangler libero

Det som kanskje er langt mer urovekkende for Edgar Broks er at han mangler en libero i troppen. Elias Broks er på vei inn i troppen som libero, men det er ikke offisielt at han blir med i skrivende stund. Morten Østrem er ikke en del av laget lenger, mens Vegard Paulsen er ute med skade i flere måneder og må gjennom en operasjon.

- Det er veldig synd at Vegard ikke er med på banen for oss de første månedene denne sesongen. Han er en viktig spiller som har spilt utrolig sterkt som libero, så vi er svekket uten han, sier Broks.

Ambisjonene for denne sesongen er BKTs kaptein og opplegger klar på hva er.

- Vi skal fortsette å utfordre Nyborg i toppen, og samtidig levere gode prestasjoner i turneringene som vi deltar i, sier Bergheim, som fra 20.-24. august reiser til Bergen sammen med Kristoffer Østvik for landslagssamling.

TILBAKE: Martin Støyten er tilbake i BKT-drakta denne sesongen. Foto: ØYVIND SIVERTSEN
NYSIGNERING: Klar for ny sesong i BKT. Foto: Rune Robertsen
GLEDER SEG: Edgar Broks (t.v) gleder seg til sesongen. Foto: Tom Benjaminsen