Det er 150 lag som stiller i årets Nyttårsturnering, men ingen - eller i alle fall veldig få - er mer sjarmende enn guttegjengen med det velklingende navnet "Nederlaget". Laget består av det meste som finnes av idretter, og gledet seg stort til å komme i gang.

- Vi har en del Tromsø Storm-spillere på laget, så vi kan det med ball. Vi har fotballspillere, alpinister, skiløpere - mye rart egentlig, sier "Nederlaget"-spiller Simon Tronstad Jacobsen (16), som til daglig spiller på Tromsø Storm og har fått debuten på G16-landslaget.

- Jevnt over veldig dårlige

Alt dette var komponert av trenerduoen Odin Kaldhol (16) og Morten Forøy (16). Førstnevnte hadde til og med seg egen taktikk til storoppgjøret mot Tromsø HK G16.

- Jeg forventer at vi kommer til å vinne Nyttårsturneringa, sier Kaldhol.

Morten Forøy er udiskutabelt en av de beste håndballspillerne på laget, og spiller fast på Bravo sitt herrelag. Likevel inntok han trenerbenken for anledningen.

- Jeg må nok være ærlig å si at håndballferdighetene jevnt over er veldig dårlige, men vi kommer til å vinne turneringa på grunn av fysikken, sier Forøy.

Endte med tap

Ikke uventet gikk ikke kampen helt som den skulle for guttegjengen, for "Nederlaget" måtte erkjenne at det ble nederlag. Etter kampen ville spillerne skylde på skader og dommerfeil, men det var nok tomme unnskyldninger fra det nykomponerte håndballaget. Resultatet ble 9-4 til Bravo, etter at Johannes Lange hadde bommet på flere sjanser.

- Jeg synes Johannes var den klart beste spilleren, sier Kaldhol.

- Vurderer du å bytte ut basket med håndball, Lange?

- Nei, ikke i det hele tatt, svarer han og ler.

NEDERLAGET: Odin Kaldhol, Simon Tronstad Jacobsen, Mikael Lange, Tobias Opdahl, Morten Forøy, Øystein Sandvig, Juozas Imenickos, Sigurd Vatne, Eivind Sørra, Johannes Lange
IRRITERT: På trenerbenken til Nederlaget var det både glede og irritasjon å spore. Foto: Robin Andersen
THK: Fredrik Gudmundsen, Bjørn McCourt, Olav Ålfsborg, Lasse Torvik, Jonathan Bjerke, Mathias Martinsen, Torkild Stiberg Birkelund, Magnus Strandmo, Henning Lindstrand, Oliver Lorentzen