Denne helgen arrangeres det NNM i skiskyting ved Tromsø Skistadion, og Tromsø skiskytterlag sine løpere imponerte stort i mange årsklasser. Spesielt brødreparet Trym og Erik Silsand Gerhardsen viste fullstendig klasse med å gå helt til topps.

- Det var en veldig bra dag, og skytinga var helt perfekt. Det gikk ikke like fort i sporet, men jeg er storfornøyd med fullt hus på begge skytingene, sier Eirik.

Og det har 16-åringen all grunn til å være. Denne helgen er han den eneste som har skutt ned alle blinkene og står med kun perfekte serier. En imponerende prestasjon av den talentfulle skiskytteren.

- Nå er målet å hevde seg i nasjonale renn, og jeg håper jeg kan ende blant de 10 beste i Hovedlandsrennet i mars, sier Eirik.

Trym tok sølv i gårsdagens renn i 13-14-årsklassen, men i dag tok han ett steg opp på pallen.

- Jeg ble ordentlig giret etter at jeg klarte fullt hus på første skyting - selv om det ble to bom på neste - så var jeg ganske sikker på at jeg kom til å klare gull, sier Trym.

Medaljedryss

Det var ikke bare Trym og Eirik som imponerte på standplass og i sporet i dag. Det regelrett drysset av medaljer over Tromsø Skiskytterlag, og blant dem som tok medalje var Marie Andersen, Idunn Raade Olsen og Per Vassmyr. Leder i Tromsø Skiskytterlag, Steinar Vaadal, var fra seg av begeistring etter dagens sprint.

- Dette gikk over all forventning, sier Vaadal.

Vassmyr endte 17 sekunder bak lagkamerat Eirik Gerhardsen i 15-16-årsklassen, og tok sølv etter to bom på dagens sprint.

- Det er så klart litt bittert å ikke ende helt øverst, men Eirik var bedre enn meg på standplass, sier Vassmyr.

- Beste prestasjonen i mitt liv

Marie Andersen har aldri tatt medalje før, men tok en overraskende bronse i 13-14-årsklassen.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å ta bronse. Det er den beste prestasjonen jeg har gjort som skiskytter, smiler Andersen.

Idunn Raade Olsen tok Tromsøs tredje gullmedalje. Hun skjøt fullt hus både på første og andre skyting, og da kunne hun enkelt kontrollere inn til seier i 15-16-årsklassen.

- Jeg er litt overrasket at det gikk såpass bra, men det har vært en veldig bra sesong, sier Raade Olsen.

MEDALJEGROSSISTER: Fra venstre: Eirik Silsand Gerhardsen, Trym Silsand Gerhardsen, Idunn Raade Olsen, Marie Andersen og Per Vassmyr Foto: Robin Andersen