Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag og Team Nord-Norge ble i dag klar for finalen på sprinten i finske Muonio.

I finalen ble Silje nummer fem. Skiesset Justyna Kowalczyk fra Polen vant, foran Anne Kyllönen fra Finland.

– Ja, i dag var det en dag der alt klaffet; god form og fantastisk ski. Jeg var heldig med det meste rett og slett. Det er artig å være skiløper på dager som dette, sier Theodorsen.

– God debut

Theodorsen ble nummer ni i prologen, ni sekunder bak skiesset Justyna Kowalczyk. Langrennsløperen fra Tromsø vant sitt heat i kvartfinalen og kom seg altså også videre fra semifinalen.

– Dette var en god sesongstart, en god debut som senior, sier trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui.

Kowalczyk gikk hardt ut i finalen og fikk en god luke til Theodorsen, og dermed fikk 20-åringen en viktig referanse på hvor nivået ligger hos de beste.

– De beste har rett og slett et høyere toppnivå. Det er en enorm bonus å få være med i en finale. Jeg er kjempefornøyd, men lista ligger høyt, ja, sier Theodorsen.

Kowalczyk var cirka ti sekunder bedre enn Silje i finalen.

– Hun er en av verdens beste utøvere og det er bra for sporten at hun er med i toppen, slik at det ikke er fullstendig norsk dominans. Det er utrolig mye arbeid som ligger bak. Jeg har respekt for henne og veldig mange andre utøvere, sier 20-åringen.

Åttendeplass

I herreklassen gikk Erlend Skippervik Sætre videre fra prologen og ble til slutt nummer åtte. Snorri Einarsson ble nummer 31 i prologen.

– Min beste dag i skisporet til nå i karrieren, melder "Skipperen" til iTromsø.

– Det er steinbra. Det skal holde hardt om vi slår den plasseringen i løpet av helgen. Det kan fort bli det beste plasseringen (på herresiden), sier trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui.

Sætre håper sesongen kan ende med verdenscupdeltagelse.

– Målsetting, eller drømmescenarioet, er topp 12 i NM-sprint og eventuelt verdenscup i Drammen. Neste renn er norgescup på Gålå om to uker, forteller han.

Snorri Einarsson kom på 31. plass og klarte dermed akkurat ikke å komme seg videre fra prologen. Også Anna Svendsen var noen små tideler fra å komme seg videre til kvartfinale.

– Det er artig å se at Troms skikrets har mange løpere på gang, Vi jobber godt i lag, sier Silje Theodorsen.

VANT: Erlend Skippervik Sætre var raskest i mål. Foto: Ronald Johansen
Justyna Kowalczyk innfridde og vant 10-kilometeren klassisk i OL suverent. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix) Foto: (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix)