- Det blir veldig gøy. Jeg er spent på nivået til de andre spillerne der, sier Susanne Hansen Bakke (15) fra TUIL.

Sammen med Janne Sofie Isaksen (14, Stakkevollan) og Elin Sørum (15, Fløya) er hun tatt ut på Statoils regionssamling for de største fotballtalentene fra Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge.

På guttesiden er Marius Tollefsen (keeper, 2000, TUIL), Henrik Åsali Hansen (stopper, 2000, TIL), Runar Johansen (back, 2000, TIL), Peter Bjerke (back/kant, 2001, TIL) og Jørgen Johansen (sentral midtbane, 2001, Nordreisa) med fra Troms Fotballkrets.

Imponerte på kretssamling

I forrige måned var spilerne på kretssamling i Tromsø. Det dannet grunnlaget for uttaket.

- For Susanne og Janne hjalp det veldig bra på. Elin, som har vært med i Trondheim før, vet vi er flink og har mange muligheter hvis hun holder koken i treningsarbeidet, kommenterer klubb- og spillerutvikler i Troms Fotballkrets, Truls Jenssen.

Han forklarer debututtakene til Bakke og Isaksen slik:

- Suanne klarte seg veldig bra på stopperplass. Hun møtte hurtige spillere, men er like hurtig og av og til hurtigere. Hun har et godt fotballhode i den rollen. Hun fortjener den plassen uten problem.

- Janne har litt mer enn den jevne hopen. Hun er kvikk og driblesterk, og er godt trent. Hun er målbevisst i sitt eget arbeid. Jeg tror backplassen kan være en grei start i en slags karriere.

"Poteten"

Spillerne er vant med å spille i andre roller også.

- Jeg spiller både med gutte- og jentelag i Stakkevollan og kan spille mange plasser på banen, så jeg blir kalt for "poteten". Ofte spiller jeg på sentral midtbane, men på kretslaget spilte jeg mest bak, forklarer Janne Sofie Isaksen.

- Det er litt uvant å spille midtstopper. Jeg trives best på midtbanen. Jeg følte ikke jeg fikk det helt til på kretssamlingen, men tydeligvis gjorde jeg det, sier Susanne Hansen Bakke.

Også Elin Sørum spiller både med jenter og gutter i Fløya.

- Spiller jeg med guttene, så trives jeg på sentral midtbane, mens mot jenter vil jeg spille lengre frem på banen. Det er bra å trene med gutter, for man blir mer fysisk av det, mener 15-åringen.

A-lagsdebut?

I år er jentetalentene gamle nok til å kunne kjempe om spilletid på klubbenes A-lag. 14 år gamle Isaksen trente allerede i fjor en del med Stakkevollans 2.-divisjonsdamer.

- Jeg håper kanskje å få spille noen kamper for dem i år, sier Isaksen, som fyller 15 i løpet av sommeren.

- Jeg kommer nok til å spille mest med guttene i år, så får vi se om det byr seg noen sjanser på damelaget, sier Elin Sørum.

Skulle jentene og guttene fra Tromsø lykkes ekstra godt i Trondheim, kan også andre sjanser by seg i løpet av 2015.

- De som gjør det ekstra bra der kan bli tatt ut videre på G15- og J15-landslagene, sier Truls Jenssen.