Lørdag spiller BKT kvartfinale i cupen borte mot Blussuvoll i Trondheim. Laget fra nivå to bør være overkommelig motstand for trener Edgar Broks og hans menn. Med seier er BKT kun én kamp unna en ny finale etter forrige sesongs cupgull.

Les også: Ble cupmestere i fjor uten å ha spilt en eneste hjemmekamp - nå venter ny bortetur

Gull på gull

Når BKT først har vunnet et cupgull, vinner de gjerne flere på rad. Fra 1981 til 1985 vant klubben fem strake kongepokaler, og fra 2003 til 2006 vant BKT tre av fire cupmesterskap. Med forrige vinters gull friskt i minne er det langt ifra utenkelig at BKT kan være på vei inn i en ny gullperiode.

– Om vi klarer å kopiere noe sånt er et 10.000-kroners spørsmål. Det er mye som må klaffe for at man skal gjøre det godt i cupen, og i de to nevnte periodene hadde BKT meget solide lag. Men vi sikter oss også dit, og har ambisjoner om å gjøre det bra både i serie og cup. Det vil selvsagt være fantastisk å kopiere slike år, men vi vet at kampene skal spilles først, sier trener Edgar Broks.

Les også: Hvem fortjener årets idrettspris?

Bortekamp igjen

BKT har vært meget uheldige med trekningen. Sist sesong fikk de ikke en eneste hjemmekamp i cupen, og i morgen må de altså ut i nok en bortekamp.

– Vi må nesten flire litt av det. Hvis du flipper en mynt så mange ganger, så skal det godt gjøres å få samme utfall hver eneste gang. Nå må det jo begynne å nærme seg en hjemmekamp snart, men vi tar uansett utfordringen. Det er jo tross alt likt for alle, påpeker Broks.