Ishavsbyen hadde mulighet til å få heng helt i toppen av 3.-divisjon avdeling 12 før oppgjøret mot TILs B-lag i går kveld. 90 minutter og sju mål i sekken senere var det en oppgitt trener som hadde klare svar på hva som hadde gått galt.

- Jeg skylder på spillerne mine i dag. Nå har vi hatt to uker der det har vært fem-seks mann på trening, og vi har måttet avlyse treninger fordi vi har hatt fire stykker tilgjengelig. Dette er useriøst og viser dårlige holdninger, sier Martin Joakim Nilsen, trener for Ishavsbyen, til iTromsø noen minutter etter kampslutt.

LES MER: TIL-spiss vil bort om han ikke får mer spilletid

- Late spillere

For de gode resultatene tidligere i sesongen mener Nilsen skyldes nettopp gode treninger.

- Gløden har vært tilstede, men nå i det siste har det dabbet helt av, og spillerne er rett og slett blitt late. Det vi ser på banen i dag er at vi blir pisset på av TILs unggutter som løper og jobber hardt. Vi er bedre enn dette, men om vi ikke trener er vi ikke bedre, sier Nilsen til iTromsø.

Se fotballfilmen fra "Byen" som gir frysninger

Ishavsbyen lå på samme tidspunkt i fjor helt sist på tabellen, og har slik sett hatt en eventyrlig vårsesong der de på et tidspunkt faktisk toppet tabellen. Ambisjonene er like fullt ikke skrudd opp trass i at klubben nå er nummer fire.

- Ambisjonene er klart som før å forbedre posisjonen vi hadde i fjor, slår Nilsen fast.

Berget seg såvidt

Den gang ble Ishavsbyen til slutt nummer åtte etter å ha berget seg i siste serierunde.

- Vi har mistet to spillere før denne kampen. Så mister vi to til nå, og er lite folk, sier Nilsen.