ENGASMENENT: Siden Tromsø er vert for Sjakk-OL, mener Anne Marie Rosted at også befolkningen må ta i et tak for å bidra til at arrangementet blir en realitet.
            (Foto: Christina Svanstrøm)

ENGASMENENT: Siden Tromsø er vert for Sjakk-OL, mener Anne Marie Rosted at også befolkningen må ta i et tak for å bidra til at arrangementet blir en realitet.Foto: Christina Svanstrøm

Håper noen fortsetter auksjonen

Anne Marie Rosted auksjonerte i dag vekk sjakkspillet sitt til inntekt for OL. Nå håper hun noen andre fortsetter innsamlingen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tromsø-kvinnen føler vi alle må ta et ansvar for å verte OL-deltakerne som kommer hit i august, selv om COT2014 AS sliter med å få midlene til å strekke til for gjennomføringen av mesterskapet.

Takker ja

I dag har hun takket ja til Bokstavhuset AS sitt siste bud på 3000 kroner for det håndlagde sjakkspillet hennes. Det er skåret ut av ibenholt, og kjøpt i Tanzania i 1972.

Les mer: Starter budrunden

- Det er veldig gøy at de tok initiativet etter kun en artikkel i avisa, sier Rosted.

Hun skal ta kontakt med Bokstavhuset AS, og sørge for at de får tatt en titt på sjakkbrikkene. Men når dét er gjort, håper hun initiativet fortsetter.

- Selv om det er noen pengeproblemer, må vi som bor i Tromsø ta dette så positivt vi kan. 181 nasjoner kommer hit for å spille sjakk - og vi må sørge for å dra i så godt vi kan for å hjelpe arrangørene til å skape den best mulige opplevelsen, sier Rosted.

Hun håper Bokstavhuset blir med på arbeidet om å fortsette å få til pengeinnsamlingen.

Flere auksjoner?

Les mer: Vil auksjonere sjakkspill for OL

Så dersom en har noe fint som ikke brukes i skuffer eller skap, ber hun Tromsø-borgerne om å kjenne sin besøkelsestid:

- Alle monner drar, og nå kan vi gjøre en stor felles innsats for å hjelpe til med å få sjakk-OL gjennomført!

Les mer: Vi trenger pengene

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: