I forbindelse med Sjakk-OL er kommunen nå i gang med å plante et sjakkmønstret blomsterbed ved Mack-bygget.

Med fine temperaturer og solide værforhold vil dette bli ett pent syn for turistene som kommer til Tromsø i månedsskiftet for å følge med på verdens Sjakk- olympiere.

Godt samarbeid

Jarle Heitmann, PR- og kommunikasjonssjef for sjakk-OL i Tromsø, sier at blomsterbedet er et tiltak satt i gang av Tromsø kommune. Et engasjement han gleder seg svært over.

- Blomsterbedet er først og fremst på initiativ av anleggsgartnerne i kommunen. Det viser atter engang det fantastiske engasjementet kommunen fremviser ovenfor arrangementet, det er veldig gledelig for oss.

Heitmann trekker også frem det gode samarbeidet mellom ledelsen for sjakk-OL og Tromsø kommune.

- Kommunen har vist seg å være en fantastisk vertsby for arrangementet, sier han.

- Både disse blomstene og sjakkbrettene som er plassert rundt om i byen, er resultat av et vellykket samarbeid mellom oss og kommunen.

Symbolske blomster

Han håper dekorasjonene vil bidra til å vekke interesse hos Tromsøfolk, men det er likevel ikke sjakkrutenes hovedfunksjon.

- De skal vise frem Tromsø som en sjakkby. Når turister og deltagere ankommer byen skal de føle at dette er noe som er av betydning for byen. Det er symbolsk, og viktig for fasaden vi ønsker å fremvise. Jeg tror så absolutt det vil være en øyevekker for folk som oppholder seg i byen, sier Heitmann.

Han har heller ingen tvil om at det blir et pent skue for øyet.

- Dekorasjonen vil bestå av 8 x 8 ruter med blomsterbed, som ligner sjakkruter. De hvite og svarte blomstene vil være utsprunget og på sitt vakreste når Sjakk-OL starter om to uker. Det vil se veldig kult ut, avslutter PR- og kommunikasjonssjefen.