Demningen er kategorisert av NVE til å være i såkalt ”bruddkonsekvensklasse 3”, noe som medfører krav om temmelig kraftige utbedringer samt krav om en spesialkompetanse som de færreste entreprenører besitter.

Planen til kommunen var i utgangspunktet å starte utbedringsarbeidet alt i fjor høst, noe som ikke lot seg gjøre på grunn av manglende søkere. Etter andre gangs utlysning fikk kommunen inn to anbud, men før jul ble det klart at begge tilbyderne måtte avvises fordi de ikke oppfylte de spesielle kvalifikasjonskravene.

Følg iTromsø Prestvannet på Facebook

Nå vil kommunen likevel lyse ut anbudet nok en gang.

Lekker

Det er for lengst blitt påvist lekkasje rundt overløpet på nordsiden av Prestvannet. Kommunen vil derfor ha bygget nytt overløp på brua, få banket ned spuntveggen av tre som kommer opp gjennom asfaltdekket, få hevet bakkenivået med 50 centimeter samt få på plass en tappeanordning.

- Vi har gått noen runder med NVE, og har fått dispensasjon til å senke litt på kvalifikasjonskravene. Vi håper at alle gode ting er tre og at dette vil føre til flere anbydere, sier prosjektleder og landskapsingeniør Henriette Robertsen.

Les også: Støtter flytting av samiskklassene på Prestvannet

Ifølge leder Håkon Gjertsen ved Park og veg i Tromsø kommune vil en ny runde med anbudskonkurranse neppe forsinke prosessen nevneverdig.

- Vi kan uansett ikke gjennomføre dette arbeidet før hekkesesongen på Prestvannet er over til høsten, sier Gjertsen.

Mer arbeid

Samtidig har de to kommunale etatene Park og veg samt Vann og avløp gått en runde sammen. Resultatet er at sistnevnte har koblet seg på prosjektet.

- I dag går overløpsvannet fra Prestvannet etter hvert inn i et nedenforliggende renseanlegg. For ikke stå i fare for å redusere kapasiteten på anlegget, vil Vann og avløp få separert overløpsvannet slik at det går over i terrenget. Det er ingen grunn til å rense rent vann, sier Gjertsen.