Komiker og skuespiller, Morten Ramm, og programlederen Einar Tørnquist er i gang med innspilling av et nytt program som skal gå på TV 2 på nyåret. Programmet tar utgangspunkt i å løfte fram de lokale og særegne butikkene som er utenfor de store kjedene. I den forbindelse tilbringe de uka hos Randis parfymeri hvor de blir kjent med butikken hennes og hvordan hun har klart å holde drift i parfymeriet tross den harde konkurransen.

– Bastion mot de ansiktsløse kjedene

– Programmet handler om det å ta vare på de små butikken, de som driver på den gamle måten og har litt mer sjel enn kjedene. VI ønsker å gi dem et klapp på skulderen og vise at vi ser dere, sier Morten Ramm.

Hvorfor har dere valgt ut Randis parfymeri?

– Det er en butikk som har blitt drevet på samme måten siden 1960. Det er en bastion mot de store ansiktsløse kjedene, sier Tørnquist.

Stinkbombe

Til tross for at programmet handler om å løfte fram de små kjedene, så har de selvfølgelig lagt inn noen «stunt» i programmet. Tirsdag gjestet de Kicks i Storgata med en stinkbombe.

– Det var jo et attentat. Vi gjennomførte en aksjon der vi samlet en gjeng og plantet «prompebombe» inne på Kicks, sier Tørnquist.

– Dette var for å lage et hinder for konkurrerende virksomheter til Randi. Vi ønsket å jage folk ut av butikken og få dem bort til Randi for å handle der i stedet, legger Ramm til.

– Folk sprang ut av butikken

Daglig leder ved Kicks, Iselin Helene Karlsrud, ante fred og ingen fare før hun kjente den ekstreme lukten. Og det var først onsdag at hun fikk forklaringen på hva som faktisk skjedde.

– Jeg sto og hjalp noen kunder da jeg plutselig kjente den ekstreme lukta. Folk sprang omtrent fra butikken. Jeg gikk for å tømme søpla, fordi jeg trodde det var den som luktet. Men lukten ble bare verre og verre, så jeg holdt nesten på å brekke meg, sier Karlsrud etter at hun har fått en forklaring fra de to programlederne.

– Det er jo bra at folk sprang fra butikken. Det var akkurat det vi ville, men vi merket ikke at det kom noen ekstra kunder hos Randi, dessverre, sier Ramm.

I forbindelse med programmet lanserer de i kveld sin egen parfyme. Den skal selges eksklusivt hos Randi og lanseringsfesten blir holdt i lokalet hennes.

FORKLARING: Einar Tørnquist (t.v.) og Morten Ramm spille inn en ny TV-serie og et av opptaksstedene er Tromsø. Onsdag måtte de to gi en forklaring til de ansatte på Kicks etter de slapp en stinkbombe inne på butikken. Alle foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen
HOVEDPERSON: Randi Henriksen som har drevet Randis parfymeri i 53 år er en av personene man treffer i programmet. Denne uken har hun hatt besøk av et TV-team i butikken. Morten Ramm og Einar Tørnquist har laget en egen parfyme som kun hun får selge i sin butikk. Den blir lansert onsdag kveld. Foto: Trond Tomassen
INNSPILLING: Her står Einar Tørnquist utenfor Randis parfymeri i Storgata. I programmet skal de løfte fram de små og unike butikkene. Foto: Trond Tomassen