Den tradisjonsrike romjulsjazzen på Skarven er inne i sitt 19. år, men med 350 solgte billetter og fullt hus ser populariteten ikke ut til å avta. Daglig leder i Tromsø Jazzklubb, Øystein Blix, har vært med som arrangør siden starten, og er svært fornøyd med årets besøkstall på arrangementet.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli utsolgt hvert eneste år, sier han.

Blix mener populariteten skyldes en kombinasjon av det sosiale aspektet og den varierte musikken.

– Det har vært utrolig mange band innom, i alle sjangre, og der musikerne har vært alt fra 16 til 80 år gamle, forteller han.

I år er det ni band fordelt på tre scener, og arrangementet byr ifølge Blix på noe for alle.

– Det er tre veldig forskjellige scener. For eksempel er scenen på Biffhuset svært intim og passende for et lyttende publikum, mens det på Skarven gjerne er litt roligere med mer skravling.

– Men det blir nok god trøkk utover natta, lover Blix.

Jazzinteresserte bodøværinger

En liten vennegjeng har plassert seg ved et bord på Biffhuset. Mick Williams og Ingrid Lillevik bor i Bodø, men er i Tromsø på julebesøk hos tromsøværingene Trond og Monica Nylund.

– Dette er en liten venne-event. Det er 10 år siden vi var på romjulsjazzen, forteller Ingrid.

De forteller at de setter pris på den høye andelen av lokale musikere.

– Dessuten er det en veldig fin atmosfære, skyter Trond inn.

Ved nabobordet har en annen gruppe slått seg ned. De forteller at det er deres første besøk på arrangementet, og sier seg også positiv til satsingen på unge og lokale talenter.

– Det er spennende å se at miljøet blomstrer, sier Dagrunn Jørgensen.

– Bringer folk sammen

En som virkelig har tatt turen langveis fra er Karolina Suvorova. Hun kommer fra byen Krasnodar sør i Russland og er for tiden i Målselv for å besøke slektninger. Hun kom imidlertid til Tromsø ens ærend for å gå på jazzkonsert.

– Jazz er utrolig behagelig og avslappende. Musikken bringer folk sammen, forklarer hun.